پيش از انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arab M, Abotorabi Z, Khorashadizadeh M, Zarban A. Antioxidant properties of aqueous extract of Jujube and its preventive role on RBC hemolysis induced by AAPH. J Birjand Univ Med Sci.. 2017; 24
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2250-fa.html
عرب مینا، ابوترابی زهرا، خراشادی زاده محسن، زربان اصغر. اثرات آنتی‌ اکسیدانی عصاره آبی میوه 4 گونه عناب و توانایی آن در مهار همولیز گلبول‌ های قرمز القا شده با AAPH. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1396; 24 ()

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2250-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
2- گروه پزشکی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
3- مرکز تحقیقـات بیماری های قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران. ، azarban@yahoo.com
چکیده:   (731 مشاهده)

زمینه و هدف: عناب یک گیاه دارویی با ارزش در طب سنتی ایران بوده واین گیاه در مناطق خشک و نیمه خشک ایران به ویژه در استان خراسان جنوبی رشد می‏کند. در این مطالعه به بررسی خواص آنتی‏اکسیدانی و توانایی مهار رادیکال آزاد چهار گونه عناب پرداخته شده است.

روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، میوه گیاه عناب از چهار منطقه مختلف در استان خراسان جنوبی جمع‏آوری و عصاره آبی آن ها تهیه شد. برای تعیین سطح ترکیبات فنولیک از روش فولین‏سیوکالتو،  برای تعیین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی از روش FRAP و برای تعیین توانایی آنها در مهار رادیکال آزاد از رادیکال DPPH استفاده گردید. همچنین آزمایش مهار همولیز گلبول‏های قرمز با استفاده از رادیکال  AAPH در حضور غلظت های مختلف عصاره آبی عناب انجام شد.

یافته‌ها: بیشترین میزان ترکیبات فنولیک مربوط به عناب قائن (3/4±1317 میلی‏گرم اسیدگالیک در هر گرم عصاره خشک) بود.نتایج حاصل از روش FRAP برای تعیین قدرت آنتی‏اکسیدانی عصاره‏های آبی میوه عناب نشان داد که عناب قائن بیشترین خاصیت آنتی‏اکسیدانی را دارد (5/65±1/1390 میکرومول بر لیتر)

در روش DPPH که توانایی مهار یا خنثی‎سازی این رادیکال توسط عصاره‏های مورد نظر ارزیابی شد، عناب آریش یشترین توانایی (2/48 %) را نشان داد.بررسی نتایج رقت‏های مختلف گونه‏های عناب (mg/ml 5-25/0) بر همولیز گلبول‏های قرمز القاشده توسط ترکیب آزوبیس AAPH نشان داد که در یک روند وابسته به دوز در محدوده غلظتی معین، با افزایش غلظت عصاره آبی میوه عناب، میزان همولیز در گلبول‏های قرمز کاهش یافت اما بین گونه‏های مختلف عناب از نظر آماری، تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: میوه عناب با سطح ترکیبات فنولیک و قدرت آنتی اکسیدانی بالا و با توانایی مهار همولیز گلبول‏های قرمز می‏تواند نقش مهمی تقویت سیستم های آنتی اکسیدانی داشته باشد.

متن کامل [PDF 464 kb]   (51 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb