جلد 24 - ويژه نامه تابستان 1396                   جلد 24 - ويژه نامه تابستان 1396 صفحات 22-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arab M, Abotorabi Z, Khorashadizadeh M, Hosseini M, Zarban A. Antioxidant properties of Ziziphus Jujuba Mill. aqueous extract of and its preventive role on RBC hemolysis induced by AAPH . J Birjand Univ Med Sci.. 2017; 24 :22-30
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2250-fa.html
عرب مینا، ابوترابی زهرا، خراشادی زاده محسن، حسینی محمود، زربان اصغر. اثرات آنتی‌ اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب و توانایی آن در مهار همولیز گلبول‌ های قرمز القا شده با AAPH. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1396; 24 () :22-30

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2250-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
2- مرکز تحقیقـات سلولی و مولکولی، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران و گروه زیست فناوری پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
3- گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
4- مرکز تحقیقـات بیماری‌های قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران.
چکیده:   (1149 مشاهده)
زمینه و هدف: عناب یک گیاه دارویی با ارزش در طب سنتی ایران است. این گیاه در مناطق خشک و نیمه‌خشک ایران به‌ویژه در استان خراسان جنوبی رشد می‏کند. در این مطالعه به بررسی خواص آنتی‏اکسیدانی و توانایی مهار رادیکال آزاد چهار گونه عناب پرداخته شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، میوه گیاه عناب از چهار منطقه مختلف در استان خراسان جنوبی جمع‏آوری و عصاره آبی آنها تهیه شد. برای تعیین سطح ترکیبات فنولیک از روش فولین‏سیوکالتو، برای تعیین ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی از روش Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) و برای تعیین توانایی آنها در مهار رادیکال آزاد از رادیکال 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) استفاده گردید. همچنین آزمایش مهار همولیز گلبول‏های قرمز با استفاده از رادیکال AAPH در حضور غلظت‌های مختلف عصاره آبی عناب انجام شد.
یافته‌ها: بیشترین میزان ترکیبات فنولیک، مربوط به عناب قائن (3/4±1317 میلی‏گرم اسیدگالیک در هر گرم عصاره خشک) بود. نتایج حاصل از روش FRAP برای تعیین قدرت آنتی‏اکسیدانی عصاره‏های آبی میوه عناب نشان داد که عناب قائن، بیشترین خاصیت آنتی‏اکسیدانی را داشت (5/65±1/1390 میکرومول بر لیتر).
در روش DPPH که توانایی مهار یا خنثی‎سازی این رادیکال توسط عصاره‏های مورد نظر ارزیابی شد، عناب آریش یشترین توانایی (2/48 %) را نشان داد. بررسی نتایج رقّت‏های مختلف گونه‏های عناب (mg/ml 5-25/0) بر همولیز گلبول‏های قرمز القاشده توسط ترکیب آزوبیس 2,2'-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride (AAPH) نشان داد که در یک روند وابسته به دوز در محدوده غلظتی معین، با افزایش غلظت عصاره آبی میوه عناب، میزان همولیز در گلبول‏های قرمز کاهش یافت، اما بین گونه‏های مختلف عناب از نظر آماری، تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: میوه عناب با سطح ترکیبات فنولیک و قدرت آنتی‌اکسیدانی بالا و با توانایی مهار همولیز گلبول‏های قرمز، می‏تواند نقش مهمی در تقویت سیستم‌های آنتی‌اکسیدانی داشته باشد.
متن کامل [PDF 478 kb]   (149 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb