دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1390 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini M, Ramazani A, Hanafie Bojd M, Hamidi H, Samimi K, Mohsenzadeh M, et al . Farmers' knowledge of occupational poisonings in South Khorasan, 2009. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2011; 18 (1) :47-54
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-925-fa.html
حسینی محمدحامد، رمضانی عباسعلی، حنفی بجد محمد، حمیدی حسن، صمیمی کاظم، محسن‌زاده محمدعلی، و همکاران. و همکاران.. میزان آگاهی کشاورزان خراسان جنوبی از مسمومیت‌های شغلی، سال 1388. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1390; 18 (1) :47-54

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-925-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران ، mhhossani@yahoo.com
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، ایران
3- مرکز بهداشت استان، بیرجند، ایران
4- مرکز بهداشت شهرستان فردوس، ایران
5- مرکز بهداشت شهرستان بیرجند، ایران
6- مرکز بهداشت شهرستان نهبندان، ایران
7- مرکز بهداشت شهرستان قاین، ایران
8- مرکز بهداشت شهرستان سرایان، ایران
چکیده:   (22201 مشاهده)

  زمینه و هدف: مسمومیت‏های شغلی کشاورزان با عوامل آفت‏کش یکی از مسائل مهم بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است. افزایش آگاهی کشاورزان اهمیت ویژه‏ای برای اقدامات پیشگیری دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی کشاورزان خراسان جنوبی در زمینه مسمومیت‏های شغلی در سال 1388 انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، 818 کشاورز با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای از شهرستان‏های استان انتخاب شدند. برای همه افراد، پرسشنامه ‏ ای به روش مصاحبه، شامل اطلاعات جمعیت‏شناختی و میزان آگاهی از اقدامات احتیاطی (پیشگیری)، وسایل حفاظت فردی و نشانه‏ها و عوارض مسمومیت شغلی، تکمیل شد. داده ‏ ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمون ‏ های آماری لازم در سطح معنی‏داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.

  یافته‌ها: از بین کشاورزان مورد مطالعه، 802 نفر (04/98%) مرد و 16 نفر (96/1%) زن بودند. میانگین سن و سابقه کاری آنها به ترتیب 7/14±7/50 و 8/15±29 سال بود. میانگین نمره آگاهی از اقدامات احتیاطی 07/2±62/14 از 18 نمره، آگاهی از وسایل حفاظتی 78/1±94/4 از 7 نمره، و آگاهی از نشانه‏های مسمومیت 02/4±9/7 از 16 نمره بود. ارتباط معنی‏داری بین نمره آگاهی از اقدامات احتیاطی با سطح تحصیلات (003/0=P)، سن (002/0=P) و محل سکونت کشاورزان (001/0>P) مشاهد شد. مقایسه میانگین نمره این آگاهی با جنس و سابقه کار، ارتباط معنی داری را نشان نداد (05/0>P).

  نتیجه‌گیری: ارتقای سطح آگاهی بهداشتی کشاورزان در مورد خطرات سموم غیرمجاز، وسایل حفاظت فردی، رعایت مسائل زیست‌محیطی با اجرای برنامه‏های مناسب آموزشی الزامی است؛ همچنین اجرای تمهیدات لازم توسط نهادهای دولتی مربوطه برای توسعه سم‏پاشی با وسایل مکانیزه توصیه می‏شود.

متن کامل [PDF 1912 kb]   (3174 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1390/6/19 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تحقیقات علمی در علوم پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Scientific Research in Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb