دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 265-273 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SJ. Hosseini-Vashan, H. Sarir, N. Afzali, M. Mallekaneh, A. Allahressani, P. Esmaeilinasab. Influence of different layer rations on atherogenesis and thrombogenesis indices in egg yolks . J Birjand Univ Med Sci.. 2010; 17 (4) :265-273
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-842-fa.html
حسینی واشان سید جواد، سریر هادی، افضلی نظر، ملکانه محمد، اله رسانی علی، اسماعیلی نسب پیمان. اثر جیره‏های مختلف غذایی مرغ‏های تخم‏گذار بر شاخص‏های آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم‏مرغ. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1389; 17 (4) :265-273

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-842-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
2- استاديار دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران
3- دانشيار دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران
4- دانشيار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران ، Drmalekaneh@yahoo.com
5- کارشناس آموزشی دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، ایران
6- دانشجوی کارشناس ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران
چکیده:   (9462 مشاهده)

  زمینه و هدف: سطح اسیدهای چرب در رژیم غذایی انسان با تأثیر بر روی شاخص‏های آتروژنز و ترومبوژنز، نقش مهمّی در عملکرد و سلامت قلب و عروق دارد. تخم‏مرغ با توجه به سطح بالای کلسترول، از رژیم‏های بالقوه خطرساز برای بیماران قلبی- عروقی است. مطالعه حاضر با هدف تغییر ترکیبات جیره‌های غذایی مرغ‏های تخم‏گذار در جهت کاهش خطر ایجاد بیماری‏های قلبی- عروقی در اثر مصرف تخم‏مرغ انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 288 قطعه مرغ تخم‏گذار، به 12 گروه شامل گروه‏های دریافت‏کننده سطوح مختلف از دانه کتان، دانه گلرنگ، روغن پالم اولئین، روغن ماهی و گروه شاهد تقسیم شدند. پس از سه دوره 28 روزه، سطح کلسترول خون مرغ‏ها و نیز کلسترول و اسیدهای چرب تخم‏مرغ‏ها تعیین گردید .

  یافته‌ها: سطح کلسترول خون و اسیدهای چرب اشباع در زرده تخم‏مرغ تغییری نکرد (05/0 >p ). مقادیر اسیدهای چرب امگا-9 و امگا-6 به ترتیب در گروه‏های تغذیه شده با پالم اولئین و دانه گلرنگ افزایش یافت. مقادیر لینولنات و اسیدهای چرب امگا-3 با زنجیره بلند به ترتیب در گروه‏های دانه کتان و روغن ماهی افزایش یافت (05/0 >p) . شاخص‏های آتروژنز و ترومبوژنز، در سطوح بالاتر این مواد خوراکی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی‏داری نشان داد. بالاترین مقدار شاخص ترومبوژنز در سطح بالای دانه گلرنگ بود. کمترین مقدار شاخص‏های ترومبوژنز و آتروژنز در گروه‏های دانه کتان و روغن ماهی مشاهده شد (05/0 >p)

  نتیجه‌گیری: می ‎ توان با تغییر ترکیبات اسیدهای چرب در جیره غذایی مرغ، از تخم‏مرغ به عنوان منبع پروتئینی خوب و سالم برای بیماران قلبی- عروقی استفاده کرد.

 

متن کامل [PDF 240 kb]   (2397 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۲/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb