Research code: ۹۷۰۱۵۲۶۹۹
Ethics code: IR.IAU.SHK.REC.1399.046
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران ، nooshazia.59@gmail.com
چکیده: (2107 مشاهده)
زمینه و هدف: ژن CYP2E1 آنزیمهای سیتوکروم P450 را رمزگذاری میکند که نقش مهمی در متابولیسم چربیهای کبدی دارد. از طرفی گریپ فروت باعث کاهش لیپیدهای پلاسما در بدن میشود و داروهای گیاهی می تواند به عنوان یک استراتژی مهم درمان مطرح باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر آب گریپفروت بر بیان ژن CYP2E1 در موشهای چاق مبتلا به کبد چرب میباشد.
روش تحقیق: این مطالعه تجربی بر روی 24 سر رت نر ویستار با وزن 20±180 گرم انجام شد. رتها به چهار گروه کنترل (فاقد تیمار)، گروه دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب ، گروه تیمار1 (رژیم پر کلسترول به همراه آب گریپ فروت ۴ میلی لیتر بر کیلوگرم) و گروه تیمار 2 (رژیم پر کلسترول به همراه آب گریپفروت 8 میلی لیتر بر کیلوگرم) تقسیم و به مدت 6 هفته مورد گاواژ قرار گرفتند و در نهایت بیان ژن CYP2E1 مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل های آماری با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافتهها: نتایج حاصل از بیان ژن CYP2E1 نشان داد که گریپفروت با دوز 8 میلیلیتر/کیلوگرم میتواند باعث کاهش بیشتر بیان ژن CYP2E1 در رتهای مبتلا به کبد چرب (0/38 ± 1/09) نسبت به دوز 4 میلی لیتر/کیلوگرم (0/24 ± 1/27) شود که این کاهش بیان از نظر آماری نسبت به گروه رژیم غذایی پر چرب (0/25 ± 3/61) معنادار است (0/09=P).
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که آبمیوه گریپفروت به دلیل داشتن نارینجنین سبب کاهش بیان ژن CYP2E1 در رتهای مبتلا به کبدچرب و بهبود این بیماری از طریق کاهش تجمع تری گلیسیرید در بافت کبد شود. آب میوه گریپ فروت میتواند بهعنوان یک هدف درمانی در بیماری کبد چرب و چاقی مطرح باشد.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
بيوشيمي دریافت: 1399/12/12 | پذیرش: 1400/6/22 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/6/23 | انتشار الکترونیک: 1400/6/27