دوره 28، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 260-269 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ۹۷۰۱۵۲۶۹۹
Ethics code: IR.IAU.SHK.REC.1399.046


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahid P, Zia-Jahromi N. Effect of grapefruit juice on CYP2E1 gene expression in obese and control rats. J Birjand Univ Med Sci. 2021; 28 (3) :260-269
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2987-fa.html
وحید پریسا، ضیاء جهرمی نوشا. بررسی آب‌میوه گریپ‌ فروت بر بیان ژن CYP2E1 در موش‌ صحرایی چاق و کنترل. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1400; 28 (3) :260-269

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2987-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران ، nooshazia.59@gmail.com
چکیده:   (334 مشاهده)
زمینه و هدف: ژن CYP2E1 آنزیم‌های سیتوکروم P450 را رمزگذاری می‌کند که نقش مهمی در متابولیسم چربی‌های کبدی دارد. از طرفی گریپ‌ فروت باعث کاهش لیپیدهای پلاسما در بدن می‌شود و داروهای گیاهی می تواند به عنوان یک استراتژی مهم درمان مطرح باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر آب گریپ‌فروت بر بیان ژن CYP2E1 در موش­های چاق مبتلا به کبد چرب می­باشد.
روش تحقیق: این مطالعه تجربی بر روی 24 سر رت نر ویستار با وزن 20±180 گرم انجام شد. رت­ها به چهار گروه کنترل (فاقد تیمار)، گروه دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب ، گروه تیمار1 (رژیم پر کلسترول به همراه آب گریپ­ فروت ۴ میلی­ لیتر بر کیلوگرم) و گروه تیمار 2 (رژیم پر کلسترول به همراه آب گریپ­فروت 8 میلی ­لیتر بر کیلوگرم) تقسیم و به مدت 6 هفته مورد گاواژ قرار گرفتند و در نهایت بیان ژن CYP2E1 مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل های آماری  با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از بیان ژن  CYP2E1 نشان داد که گریپ­فروت با دوز 8 میلی­لیتر/کیلوگرم می­تواند باعث کاهش بیشتر بیان ژن CYP2E1 در رت­های مبتلا به کبد چرب (0/38 ± 1/09) نسبت به دوز 4 میلی ­لیتر/کیلوگرم (0/24 ± 1/27) شود که این کاهش بیان از نظر آماری نسبت به گروه رژیم غذایی پر چرب (0/25 ± 3/61) معنادار است  (0/09=P).
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که آب‌میوه گریپ‌فروت به دلیل داشتن نارینجنین سبب کاهش بیان ژن CYP2E1 در رت‌های مبتلا به کبدچرب  و بهبود این بیماری از طریق کاهش تجمع تری­ گلیسیرید در بافت کبد شود. آب میوه گریپ­ فروت می­تواند به‌عنوان یک هدف درمانی در بیماری کبد چرب و چاقی مطرح باشد.
واژه‌های کلیدی: ژن CYP2E1، کبد چرب، گریپ‌فروت
متن کامل [PDF 561 kb]   (116 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (72 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: 1399/12/12 | پذیرش: 1400/6/22 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/6/23 | انتشار الکترونیک: 1400/6/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb