زمینه و هدف: آمارها نشان میدهد که 40-30% فرزندان دارای والد معتاد، در آینده مصرف مواد را آغاز میکنند. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش شناختدرمانی گروهی عوارض مصرف تریاک در نگرش به اعتیاد دانشآموزان دارای والد معتاد انجام گردید.
روش تحقیق: این مطالعه از نوع کارآزمایی میدانی شاهددار تصادفی است که بر روی کلیه دانشآموزان پسر پایه اول دبیرستان شهرستان مانه و سملقان دارای والد معتاد انجام شد. جلسات آموزشی مبتنی بر اثربخشی شناختدرمانی گروهی عوارض تریاک در 6جلسه برگزار گردید. پرسشنامه نگرش به اعتیاد در مرحله قبل و پس از مداخله تکمیل شد. دادهها پس از ورود به نرمافزار آماری SPSS (ویرایش 16)، با کمک آزمونهای آماری تیزوجی و تیمستقل در سطح معنیداری 05/0P< تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها: طبق نتایج این پژوهش، تفاوت معنیداری بین دو گروه در مرحله پیشآزمون در نگرش به اعتیاد، وجود نداشت (20/0P=). در بررسی تغییرات میانگین نمره کل از مرحله پیشآزمون به پسآزمون در گروه مداخله کاهش و در گروه شاهد افزایش مشاهده شد؛ بدین معنا که مداخله باعث کاهش نگرش مثبت نسبت به مواد مخدّر شد؛ ولی این تغییر از نظر آماری معنیدار نبود (57/0P=). همچنین از بین 10 عامل نگرش فرد نسبت به اعتیاد، شناختدرمانی گروهی تنها توانست میانگین نمره نگرش فرد نسبت به علت مصرف مواد مخدّر را به صورت معنیداری کاهش دهد (04/0P=).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که آموزش شناختدرمانی گروهی عوارض مصرف تریاک، بر نگرش دانشآموزان دارای والد معتاد تأثیر معنیداری ندارد. بنابراین تغییر نگرش نوجوانان دارای والد معتاد، نیازمند انجام تحقیقات بیشتری میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |