دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodadadi M, Motamed Rezaei O, Jahani M, Dorri H. The survey on Bacterial and fungi contamination of herbaceous distillates that distributed in Birjand city. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2012; 19 (1) :51-58
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1143-fa.html
خدادادی مریم، معتمد رضایی امّ‌البنین، جهانی مهدی، درّی حدیقه. بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی در عرقیات عرضه شده در سطح شهر بیرجند. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1391; 19 (1) :51-58

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1143-fa.html


1- مرکز تحقیقات سلامت خانواده، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
2- عضو هیئت علمی و عضو مرکز تحقیقات سلامت خانواده، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. ، omrezaei@yahoo.com
3- دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
4- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (20382 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت فراوان عرقیات و استفاده‌های دارویی متفاوت از انواع عرقیات سنّتی و صنعتی، ،میزان آلودگی قارچی و باکتریایی در عرقیات کاسنی، کلپوره و چهل‌گیاه فروشگاه‌های شهر بیرجند بررسی گردید. روش تحقیق: در این بررسی توصیفی- تحلیلی و مقطعی که در سال 1388 در بیرجند انجام شد، تعداد 30 نمونه از عرقیات سنتی و صنعتی کاسنی، کلپوره و چهل‌گیاه به طورتصادفی از سطح شهر بیرجند جهت سنجش آلودگی‌های باکتریایی (کل‌کلیفرم،کلیفرم مدفوعی) و قارچی انتخاب و به آزمایشگاه منتقل و در شرایط استاندارد آزمایشگاهی، بر اساس استاندارد 7725-1 و 997 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آنالیز قرارگرفت. یافته‌ها: نتایج به دست آمده از آنالیز نمونه‌ها نشان داد که در یک مورد از عرقیات سنتی کلپوره و چهل‌گیاه، قارچ penicillium و از عرق سنتی کاسنی، قارچ‌های Aspergillus وpenicillium جدا گردید. 80% نمونه‌های سنتی عرق کاسنی و کلپوره دارای آلودگی میکروبی (کلی‌فرمی و غیر کلی‌فرمی) و از این تعداد، 25% نمونه‌های سنّتی کاسنی، چهل‌گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی‌فرمی و 25% نمونه‌های سنتی عرق کاسنی، چهل‌گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی‌فرم مدفوعی بودند. 60% نمونه‌های صنعتی عرق کاسنی، آلودگی میکروبی (100% کلیفرمی) نشان داده‌اند. نتیجه‌گیری: با توجه به وجود آلودگی باکتریایی و قارچی در تعدادی از نمونه‌های عرقیات مورد مطالعه، نظارت و کنترل بیشتر در مراحل مختلف تهیه و توزیع این عرقیات بایستی صورت پذیرد.

متن کامل [PDF 718 kb]   (3745 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت محيط
دریافت: 1391/4/1 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journals of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb