دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 51-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodadadi M, Motamed Rezaei O, Jahani M, Dorri H. The survey on Bacterial and fungi contamination of herbaceous distillates that distributed in Birjand city. J Birjand Univ Med Sci.. 2012; 19 (1) :51-58
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1143-fa.html
خدادادی مریم، معتمد رضایی امّ‌البنین، جهانی مهدی، درّی حدیقه. بررسی آلودگی باکتریایی و قارچی در عرقیات عرضه شده در سطح شهر بیرجند. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1391; 19 (1) :51-58

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1143-fa.html


1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مرکز تحقیقات سلامت خانواده، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
2- Instructor عضو هیئت علمی و عضو مرکز تحقیقات سلامت خانواده، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. ، omrezaei@yahoo.com
3- عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
4- کارشناس آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (11639 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت فراوان عرقیات و استفاده‌های دارویی متفاوت از انواع عرقیات سنّتی و صنعتی، ،میزان آلودگی قارچی و باکتریایی در عرقیات کاسنی، کلپوره و چهل‌گیاه فروشگاه‌های شهر بیرجند بررسی گردید. روش تحقیق: در این بررسی توصیفی- تحلیلی و مقطعی که در سال 1388 در بیرجند انجام شد، تعداد 30 نمونه از عرقیات سنتی و صنعتی کاسنی، کلپوره و چهل‌گیاه به طورتصادفی از سطح شهر بیرجند جهت سنجش آلودگی‌های باکتریایی (کل‌کلیفرم،کلیفرم مدفوعی) و قارچی انتخاب و به آزمایشگاه منتقل و در شرایط استاندارد آزمایشگاهی، بر اساس استاندارد 7725-1 و 997 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آنالیز قرارگرفت. یافته‌ها: نتایج به دست آمده از آنالیز نمونه‌ها نشان داد که در یک مورد از عرقیات سنتی کلپوره و چهل‌گیاه، قارچ penicillium و از عرق سنتی کاسنی، قارچ‌های Aspergillus وpenicillium جدا گردید. 80% نمونه‌های سنتی عرق کاسنی و کلپوره دارای آلودگی میکروبی (کلی‌فرمی و غیر کلی‌فرمی) و از این تعداد، 25% نمونه‌های سنّتی کاسنی، چهل‌گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی‌فرمی و 25% نمونه‌های سنتی عرق کاسنی، چهل‌گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی‌فرم مدفوعی بودند. 60% نمونه‌های صنعتی عرق کاسنی، آلودگی میکروبی (100% کلیفرمی) نشان داده‌اند. نتیجه‌گیری: با توجه به وجود آلودگی باکتریایی و قارچی در تعدادی از نمونه‌های عرقیات مورد مطالعه، نظارت و کنترل بیشتر در مراحل مختلف تهیه و توزیع این عرقیات بایستی صورت پذیرد.

متن کامل [PDF 718 kb]   (1711 دریافت)    
موضوع مقاله: بهداشت محيط
دریافت: ۱۳۹۱/۴/۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb