دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 22-23 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaiemanesh M, Shirbazou S. In-vitro giardicidal effect of aqueous and alcoholic extracts of Asafoetida on Giardia lamblia cyst. J Birjand Univ Med Sci.. 2012; 19 (1) :22-23
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-997-fa.html
رضائی‌منش محمدرضا، شیربازو شهناز. اثر کشندگی عصاره آبی و الکلی انغوزه بر کیست ژیاردیا‌ لامبلیا در شرایط In-vitro . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1391; 19 (1) :22-23

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-997-fa.html


1- مربی انگل‌شناسی، مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران. ، rezaimanesh@gmail.com
2- استادیار انگل‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران.
چکیده:   (11642 مشاهده)

زمینه و هدف: ژیاردیا لامبلیا، تک‌یاخته عامل بیماری ژیاردیازیس، یکی از شایعترین عوامل ایجاد اسهال در سراسر دنیا و بخصوص در ایران می‌باشد. انغوزه، صمغ گیاهی به نام انگدان است که بومی ایران بوده و دارای خواص درمانی فراوان بخصوص در درمان بیماری‌های انگلی می‌باشد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر کشندگی عصاره آبی و الکلی انغوزه بر کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط In-vitro می‌باشد. روش تحقیق: 500 میکرولیتر از غلظت‌های 1، 25/1، 5/2، 5، 10 و 20 میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره‌های آبی و الکلی انغوزه با 500 میکرولیتر از کیست‌‌های تخلیص‌شده ژیاردیا لامبلیا مخلوط شده و در دماهای4، 24و 37درجه سانتی‌گراد قرار داده شد. درصد کشندگی عصاره‌ها 1، 2، 3، 4 و 5 ساعت پس از مواجهه، به وسیله رنگ‌آمیزی با رنگ ائوزین1/0 درصد و شمارش میکروسکوپی کیست‌ها اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه، تی‌تست مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: بیشترین درصد کشندگی عصاره الکلی انغوزه در دمای 37 درجه، در غلظت mg/ml20 و در ساعت چهارم به میزان 100% بود؛ در حالی که بیشترین درصد کشندگی عصاره آبی انغوزه، در همین دما و غلظت ولی در ساعت پنجم، 23/57 درصد بود. بین درصد کشندگی عصاره‌های آبی و الکلی در همه غلظت‌ها، زمان‌ها و دماها، تفاوت معنی‌داری مشاهده شد)005/0P<). اثر کشندگی هر دو عصاره به طور معنی‌داری با افزایش غلظت، زمان و دما افزایش یافت )0001/0P<). نتیجه‌گیری: عصاره‌های الکلی و آبی انغوزه در شرایط In-vitro دارای اثر کشندگی بر کیست ژیاردیا لامبلیا می‌باشند. تأثیر کشندگی عصاره الکلی بیشتر از عصاره آبی است.

متن کامل [PDF 621 kb]   (1599 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: انگل شناسي
دریافت: ۱۳۹۰/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۰/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb