PourSadegh M, Seyyedi M, Mohammadi A. Evaluation of the effects of vitamin C on tympanic graft repair in tympanoplasty. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2006; 13 (3) :9-15
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-99-fa.html
1- دانشیار گروه آموزشی گوش و گلو و بینی و جراحی سر و گردن دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
2- متخصص جراحی گوش، گلو و بینی و جراحی سر و گردن ، m_sa1@yahoo.com
3- متخصص جراحی گوش، گلو و بینی
چکیده: (19365 مشاهده)
زمینه و هدف: نقش ویتامین C به عنوان عاملی در روند ترمیم زخم ثابت شده است و مطالعات قبلی نشانگر تاثیر مثبت آن در ترمیم زودتر زخمهای جراحی، بستر و سوختگی قرنیه می باشد. در این تحقیق تاثیر ویتامین C در موفقیت ترمیم گرافت پرده تمپان به روش Underlay و با استفاده از گرافت فاسیای عضله تمپورالیس مورد بررسی قرار گرفت.
روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی اجرا شد، در سالهای 1381 تا 1382، بیماران مراجعه کننده به بخش گوش و گلو و بینی بیمارستان امام رضا (ع) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به دلیل سوراخ بودن پرده تمپان، داوطلب عمل تیمپانو پلاستی بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران واجد شرایط به صورت تصادفی به دو گروه 30 نفری (آزمون و شاهد) تقسیم شدند؛ پس از انجام عمل تمپانوپلاستی گروه آزمون به مدت یک ماه ویتامین C خوراکی دریافت نمودند؛ گروه شاهد، دارونما دریافت کردند. بیماران به مدت سه سال پیگیری شدند. وضعیت پرده تمپان و آزمونهای شنوایی قبل از عمل در دو گروه با نتایج بعد از عمل (2.5 ماه و 3 سال بعد) مقایسه شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری t و t زوج شده در سطح معنی داری P<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: در این بررسی به ترتیب %86.7 و %83.3 از گروه آزمون و شاهد، گرافت موفق داشتند. در گروه آزمون دریافت ویتامین C، تاثیری در موفقیت پیوند پرده تمپان نسبت به گروه شاهد نشان نداد. ویتامین C باعث بهبود معنی دار آزمونهای شنوایی بعد از تمپانوپلاستی نسبت به گروه شاهد شد (P<0.01).
نتیجه گیری: در این تحقیق، ویتامین C، تاثیری بر موفقیت گرافت پرده تمپان نشان نداد ولی موجب بهبود وضعیت شنوایی گردید.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
گوش و حلق و بيني دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20