زمینه و هدف: ناباروری و نگرش نسبت به آن، زندگی زوجین را با آشفتگیهای هیجانی مواجه میسازد. محققین بروز رفتارهای تکانشی، افسردگی، احساس درماندگی، اضطراب، تشویش و باورهای منفی نسبت به خود در مورد افراد نابارور را گزارش نمودهاند. هدف از این مطالعه، تعیین نقش ناباروری در اختلالات جنسی و همسرآزاری، در زنان متأهل شهر جهرم بود.
روش تحقیق: از میان زنان مراجعهکننده به درمانگاه تخصصی زنان و زایمان در ماههای اردیبهشت و خرداد سال 1388، تعداد 200 نفر (100 زن بارور و 100 زن نابارور به تشخیص متخصص زنان ) به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت آگاهانه، همه افراد مورد مطالعه، به پرسشنامه خشونت خانوادگی و اختلالات و رضایتمندی جنسی پاسخ دادند. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمونهای آماری تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس در سطح معنیداری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میزان خشونت روانی، فیزیکی و اقتصادی اعمالشده در زنان نابارور، به صورت معنیداری بیشتر از زنان بارور بود (به ترتیب 001/0>P،ـ 002/0 و 001/0>P). ارتباط معنیدار آماری بین نوع همسرآزاری با اختلالات جنسی در زوجهای نابارور وجود نداشت. اثر تعاملی معنیداری بین تحصیلات زنان و میزان همسرآزاری در گروه بارور و نابارور مشاهده نشد.
نتیجهگیری: ناباروری به عنوان یکی از عوامل تنشزا میتواند زندگی زوجین را از زوایای مختلف تحت تأثیر قرار دهد؛ از جمله میتواند باعث خشونت همسران نسبت به زنان نابارور و در نتیجه اختلال در روابط بین فردی شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |