دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 9-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. PourAmir, P. Sajadi, S. Shahabi, S. Rezaei, P. Samadi. Effects of food diet of tomato and carrot juices on serum lipids in rats. J Birjand Univ Med Sci.. 2006; 13 (2) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-90-fa.html
پورامیر مهدی، سجادی پروین، شهابی سیما، رضایی سعید، صمدی پوریا. تاثیر رژیم غذایی حاوی عصاره هویج و گوجه فرنگی بر میزان لیپیدهای سرم موش صحرایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1385; 13 (2) :9-15

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-90-fa.html


1- دانشيار ، pouramir@yahoo.com
2- عضو هيأت علمي
3- پزشك عمومي
4- دانشجوي پزشكي
چکیده:   (11440 مشاهده)
زمینه و هدف: اثر هویج و گوجه فرنگی بر متابولیسم لیپیدها، بخصوص کلسترول در نمونه های آزمایشگاهی و انسانی در چند سال اخیر در دست بررسی و تحقیق می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف منظم هویج و گوجه فرنگی در دوره ای کوتاه مدت بر غلظت لیپیدهای سرم موش صحرایی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی سفید نر حدود 3 ماهه با وزن 150-200 گرم به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. از تمامی موش ها در شروع مطالعه نمونه خون گرفته شد و غلظت تری گلیسرید، کلسترول و HDL-C با استفاده از کیت های آزمایشگاهی و روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. به گروه اول روزانه 1 میلی لیتر آب شهر و 1 میلی لیتر مخلوط غنی از تری گلیسرید و کلسترول (کره حیوانی و زرده تخم مرغ) و به گروه دوم روزانه 1 میلی لیتر عصاره هویج و 1 میلی لیتر از مخلوط فوق و به گروه سوم روزانه 1 میلی لیتر عصاره گوجه فرنگی و 1 میلی لیتر از مخلوط ذکر شده، به مدت دو هفته از طریق خوراکی تجویز شد. پس از دو هفته مداخله غذایی، غلظت لیپیدهای خون اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t در سطح معنی داری P£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: غلظت کلسترول در موش های گروه اول (شاهد) در مقایسه با قبل از مداخله غذایی به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05)؛ در حالی که در موش های گروه دوم و سوم که عصاره هویج و گوجه فرنگی و مخلوط غنی از تری گلیسرید و کلسترول برای آنها تجویز شده بود، در مقایسه با قبل از مداخله غذایی به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). غلظت تری گلیسرید در موش های گروه اول و دوم، در مقایسه با قبل از مداخله غذایی تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت (P<0.05)؛ در حالی که در گروه سوم در مقایسه با قبل از مداخله غذایی افزایش معنی داری داشت (P<0.05)؛ HDL-C سرم در هر سه گروه در مقایسه با قبل از مداخله غذایی تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت (P<0.05).نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه می توان اذعان نمود که عصاره هویج و گوجه فرنگی سطح کلسترول سرم را کاهش می دهند و این اثرات می تواند در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی- عروقی نقش داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: هویج، گوجه فرنگی، عصاره، لیپید
متن کامل [PDF 168 kb]   (1385 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb