زمینه و هدف: اهمیت دادن به دیدگاههای استفادهکنندگان، رکن مهمّ یک سیستم اطلاعرسانی موفق است. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت مراجعهکنندگان از خدمات کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 400 نفر از دانشجویان از طریق نمونهگیری منظم و سایر اعضای کتابخانه به صورت سرشماری، مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامه خودساخته بر اساس اهداف مطالعه، تهیه و روایی محتوایی توسط تعدادی از افراد صاحبنظر تایید گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS در سطح معنیداری 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند .
یافتهها: از 696 نفر افراد مورد مطالعه، 53% دانشجو، 27% کارمند، 16% عضو هیأت علمی و 4% اعضای آزاد کتابخانه بودند. میزان رضایت اعضا از کارگاههای آموزشی 6//88%، نحوه برخورد کارکنان 2/85%، خدمات امانت منابع 8/84%، امکانات فیزیکی و رفاهی 2/82%، اطلاعرسانی 5/65%، کیفیت منابع 7/54%، کمّیت منابع 4/53% و مرجع و نشریات6/51% به دست آمد. اعضاب هیأت علمی، در بخش امانت منابع، مرجع و نشریات، امکانات فیزیکی و رفاهی، کارگاههای آموزشی و نحوه برخورد کارکنان بالاترین میانگین نمره رضایت را داشتند. 7/76% اعضا، ساعت کار کتابخانه را مناسب و تا حدودی مناسب ارزیابی کردند. رضایت دانشجویان نسبت به سایر اعضا در بیشتر زمینهها به طور معنیداری کمتر بود (01/0 >p ).
نتیجهگیری: متوسط میزان رضایت اعضای کنابخانه مرکزی دانشگاه در بیشتر زمینهها، زیاد بود. برای ارتقای مستمر کمّیت و کیفیت خدمات کتابخانه، پیشنهاد میشود ساعت کار کتابخانه، مدّت و تعداد مدارک قابل امانت، تعداد رایانهها و مدّت زمان استفاده از اینترنت افزایش داده شود .
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |