دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 264-257 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseh G, Hassanpour-Fard M, Bodhankar S, Dikshit M. Pomegranate, Bottle gourd, Antibacterial activity, Tetracycline. J Birjand Univ Med Sci 2010; 17 (4) :257-264
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-841-fa.html
ناصح قدرت اله، حسن‌پور فرد محمد، بودانکار سوبهاش، دیکشیت مادهوریما. اثرات ضدّ باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب‌میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1389; 17 (4) :264-257

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-841-fa.html


1- استادیار گروه جراحی، بیمارستان امام رضا(ع)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران ، ghodrat.naseh@yahoo.com
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران
3- دانشکده داروسازی، دانشگاه بهاراتی، هند
4- دانشگاه پونا، هند
چکیده:   (19341 مشاهده)

  زمینه و هدف: استفاده از داروهای آنتی‏بیوتیکی با مشکلاتی نظیر عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت دارویی همراه است. گیاهان می‏توانند به عنوان یک جانشین مناسب در نظر گرفته شوند؛ زیرا ممکن است دارای عوارض جانبی کمتری باشند. انار و کدو قلیانی ( Bottle Gourd ) از میوه‏هایی هستند که به سهولت در بسیاری از مناطق یافت می‏شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ضدّ باکتریایی آنها انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه تجربی عصاره پودری میوه کامل انار و کدو قلیانی و آب‌میوه بدون پوست آنها به منظور بررسی اثرات ضدّ باکتریایی تهیه و با استفاده از روش دیسک پلیت بر علیه شش‌گونۀ مختلف باکتری، شامل سالمونلا تیفی، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سوبتیلیس و شیگلا دیسانتری انجام شد. با افزودن نمونه‏ها و تتراسیکلین (به عنوان مرجع) در محیط کشت حاوی باکتری، میزان هاله عدم رشد اندازه‏گیری شد (حداقل 3 بار برای هر نمونه). برای مقایسه بین گروه‏ها از آزمون‏های آنالیز واریانس و توکی در سطح معنی‏داری 05/0 >p استفاده گردید.

  یافته‌ها: عصاره پودری انار با مقدار 250 میکروگرم در دیسک توانست جلوی رشد باکتری‏های مورد مطالعه به جز باسیلوس سوبتیلیس را به طور خفیف بگیرد، آب‌میوه انار و کدو قلیانی و عصاره پودری کدو قلیانی فعالیت ضدّ باکتریایی نشان ندادند .

  نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره پودری کامل انار دارای فعالیت ضدّ باکتریایی خفیفی است که می‏تواند ناشی از مقادیر بیشتر اجزای پلی‏فنولیک آن در مقایسه با کدو قلیانی باشد.

متن کامل [PDF 257 kb]   (4226 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: طب سنتي و طب مكمل
دریافت: 1390/2/26 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb