دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 257-264 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

N. Ghodratollah, M. Hassanpour-Fard, S. Bodhankar, M. Dikshit. Pomegranate, Bottle gourd, Antibacterial activity, Tetracycline. J Birjand Univ Med Sci.. 2010; 17 (4) :257-264
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-841-fa.html
ناصح قدرت اله، حسن‏پور فرد محمد، بودانکار سوبهاش، دیکشیت مادهوریما. اثرات ضدّ باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب‌میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری‏های گرم مثبت و گرم منفی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1389; 17 (4) :257-264

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-841-fa.html


1- استاديار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران ، ghodrat.naseh@yahoo.com
2- استاديار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران
3- استاد دانشکده داروسازی، دانشگاه بهاراتی، هند
4- استاد دانشگاه پونا، هند
چکیده:   (12126 مشاهده)

  زمینه و هدف: استفاده از داروهای آنتی‏بیوتیکی با مشکلاتی نظیر عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت دارویی همراه است. گیاهان می‏توانند به عنوان یک جانشین مناسب در نظر گرفته شوند؛ زیرا ممکن است دارای عوارض جانبی کمتری باشند. انار و کدو قلیانی ( Bottle Gourd ) از میوه‏هایی هستند که به سهولت در بسیاری از مناطق یافت می‏شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ضدّ باکتریایی آنها انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه تجربی عصاره پودری میوه کامل انار و کدو قلیانی و آب‌میوه بدون پوست آنها به منظور بررسی اثرات ضدّ باکتریایی تهیه و با استفاده از روش دیسک پلیت بر علیه شش‌گونۀ مختلف باکتری، شامل سالمونلا تیفی، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنومونیه، باسیلوس سرئوس، باسیلوس سوبتیلیس و شیگلا دیسانتری انجام شد. با افزودن نمونه‏ها و تتراسیکلین (به عنوان مرجع) در محیط کشت حاوی باکتری، میزان هاله عدم رشد اندازه‏گیری شد (حداقل 3 بار برای هر نمونه). برای مقایسه بین گروه‏ها از آزمون‏های آنالیز واریانس و توکی در سطح معنی‏داری 05/0 >p استفاده گردید.

  یافته‌ها: عصاره پودری انار با مقدار 250 میکروگرم در دیسک توانست جلوی رشد باکتری‏های مورد مطالعه به جز باسیلوس سوبتیلیس را به طور خفیف بگیرد، آب‌میوه انار و کدو قلیانی و عصاره پودری کدو قلیانی فعالیت ضدّ باکتریایی نشان ندادند .

  نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره پودری کامل انار دارای فعالیت ضدّ باکتریایی خفیفی است که می‏تواند ناشی از مقادیر بیشتر اجزای پلی‏فنولیک آن در مقایسه با کدو قلیانی باشد.

 

متن کامل [PDF 257 kb]   (2645 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۲/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb