دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1385 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amooeiyan S, Farzad Niya M, Tayyebi-Meibodi N. A ten year evaluation of epidemiologic and pathologic aspects of liposarcoma in Mashhad University hospitals. J Birjand Univ Med Sci. 2006; 13 (1) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-61-fa.html
عموییان سکینه، فرزادنیا مهدی، طیبی میبدی ناصر. بررسی جنبه های اپیدمیولوژیک و پاتولوژیک لیپوسارکوم در بیمارستان های دانشگاهی شهر مشهد در طی ده سال. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1385; 13 (1) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-61-fa.html


1- استادیار گروه آموزشی آسیب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، s-amoueian@mums.ac.ir
چکیده:   (16514 مشاهده)
زمینه و هدف: لیپوسارکوم از شایعترین سارکوم های بافت نرم در بالغین با طیف شیوع بین 9.8-16% می باشد و با وجود سلول های لیپوپلاست در میکروسکوپ، قابل شناسایی است. حداکثر سنی آن در دهه 5 و7 و در مردان شایعتر می باشد. اغلب در اندام تحتانی و خلف صفاق گزارش شده است؛ گزارشاتی از جایگزین های نادرتر نیز وجود دارد. تقسیم بندی لیپوسارکوم بر اساس پنج زیر گروه بافت شناسی است که عموما نشانگر میزان تمایز تومور می باشد و شامل انواع خوب تمایزیافته، میگزویید، با سلول گرد، ددیفرانسیه و پلئومورفیک است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی شاخص های سن، جنس، جایگزینی و میزان بروز نسبی لیپوسارکوم انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه گذشته نگر، با بررسی تمام نمونه های ارسالی به آزمایشگاه های آسیب شناسی بیمارستان امام رضا (ع)، درمانگاه ویژه بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان قائم (عج)، طی 10 سال (1371-1381)، کل موارد سارکوم بافت نرم و از آن میان لیپوسارکوم استخراج و سپس ارزیابی آماری انجام شد.
یافته ها: از بین 115 مورد (0.12% ازکل نمونه ها) سارکوم بافت نرم، 26 مورد لیپوسارکوم (25%) وجود داشت (16 مورد مرد و 10 مورد زن). طیف نسبی بیماران بین 16- 77 سال و اکثرا بین 40-49 سال بود. شایعترین محل ضایعه در اندام تحتانی و نواحی غیرشایع شامل مدیاستن، خلف زبان، نازوفارنکس، لابیا ماژور و مری بود. شایعترین زیر گروه و طرح عمده مشاهده شده در ریزبینی، نوع میگزویید بود.
نتیجه گیری: بر مبنای این مطالعه، لیپوسارکوم یک تومور نسبتا شایع در منطقه مورد مطالعه می باشد و با توجه به احتمال بروز آن در هر قسمتی از بدن، بهتر است در برخورد با توده ای دارای سلول های شبیه لیپوبلاست، لیپوسارکوم در تشخیص افتراقی مطرح گردد؛ از طرفی چون زیرگروه بافت شناسی مهمترین عامل پیش آگهی می باشد، بهتر است در طبقه بندی لیپوسارکوم تا حد امکان تلاش شود؛ زیرا برخی از لیپوسارکوم ها ترکیبی از دو یا چند جزء را نشان می دهند (لیپوسارکوم نوع مخلوط). نمونه برداری های متعدد از مناطق مختلف تومور توصیه می شود.
متن کامل [PDF 223 kb]   (7835 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: انكولوژي
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb