دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1389 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 11-18 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Divband K, Komeili G, Saeidi-Neek F. Effects of Walnut leaves aqueous extract on blood sugar and serum lipids in diabetic rats. J Birjand Univ Med Sci.. 2010; 17 (1) :11-18
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-589-fa.html
دیوبند خداداد، کمیلی غلامرضا، سعیدی‏نیک فاطمه. اثر عصاره آبی برگ گردو بر قند و لیپیدهای سرم در موش‏های صحرایی دیابتی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1389; 17 (1) :11-18

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-589-fa.html


1- مربي گروه فيزيولوژي
2- دانشيار گروه فيزيولوژي ، rkomeili@gmail.com
3- كارشناس آزمايشگاه فيزيولوژي
چکیده:   (16490 مشاهده)

  زمینه و هدف: دیابت قندی، بیماری شایعی است که در حال حاضر بیش از سه میلیون نفر در ایران به آن مبتلا می‏باشند. از سال‏ها پیش گیاهان دارویی در درمان بسیاری از بیماری‏ها، کاربرد داشته است. در این مطالعه اثرات عصاره آبی برگ گردو بر میزان قند و انواع لیپیدهای خون در حیوانات دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.

  روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 24 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 200 تا 230 گرم از نژاد ویستار انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه مورد، شاهد دیابتی و شاهد سالم تقسیم شدند. در گروه مورد و شاهد دیابتی، برای ایجاد دیابت، استرپتوزوسین (mg/kg 60) به صورت درون صفاقی تزریق شد؛ سپس گروه مورد، عصاره آبی برگ گردو (mg/kg 400) را به مدّت چهار هفته و به صورت خوراکی دریافت نمودند. در پایان مطالعه مقدار قند، کلسترول، تری‏گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C) در نمونه سرم اندازه‏گیری شد.

  یافته‌ها: مصرف عصاره آبی برگ گردو در گروه مورد، میزان قند (009/0=P)، کلسترول (045/0=P)، میزان LDL-C و تری‏گلیسرید سرم (به ترتیب 022/0 و 047/0=P) را کاهش و میزان HDL-C را افزایش داد (045/0=P)؛ همچنین نسبت LDL-C به HDL-C و نسبت کلسترول تام به HDL در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد دیابتی به میزان قابل توجهی کاهش یافت (به ترتیب 035/0 و 006/0=P).

  نتیجه‌گیری: در این تحقیق، عصاره آبی برگ گردو اثرات قابل توجهی بر کاهش میزان قند و چربی خون در حیوانات دیابتی نشان داد؛ با این وجود، برای مشخص نمودن دامنه و فرایند دقیق این اثرات نیاز به مطالعات بیشتری می‏باشد.

 

متن کامل [PDF 199 kb]   (3070 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: ۱۳۸۸/۱۲/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb