زمینه و هدف: عیوب انکساری چشم شایعترین علت مراجعه به درمانگاههای چشمپزشکی است؛ با توجه به اهمیت فشار خون و عوارض آن در چشم، مطالعه حاضر به منظور تعیین رابطه بین پرفشاری خون و عیوب انکساری چشم انجام شد.
روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی (مقطعی)، بر روی بیماران مبتلا به عیوب انکساری چشم مراجعهکننده به درمانگاه چشم بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند، در سال 1383 انجام شد. عیوب انکساری توسط متخصص چشم و بیناییسنجی و با روشهای معتبر ارزیابی و پس از تایید آن، فشار خون بیماران در شرایط استاندارد اندازهگیری و ثبت گردید. فشار سیستول ≥ mmHg 140 و دیاستول ≥ mmHg 90 به عنوان پرفشاری خون و عیب انکسار معادل شده 5/0 ± به عنوان عیب انکساری محسوب گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری کایدو و تی در سطح معنیداری 05/0=α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در مجموع 760 بیمار مبتلا به عیوب انکساری چشم مورد مطالعه قرار گرفتند؛ میانگین سنّی این افراد 8/15 ± 2/36 سال بود. 47% بیماران مرد و بقیه زن بودند. از کلّ بیماران به ترتیب شیوع، 1/59% مبتلا به آستیگماتیسم، 4/53% نزدیکبین و 2/36% مبتلا به دوربینی بودند. 7/29% بیماران پرفشاری خون داشتند. اختلاف معنیداری در توزیع فراوانی پرفشاری خون در افراد مبتلا به نزدیکبینی و دوربینی مشاهده شد (001/0>P) ولی این اختلاف در مورد افراد مبتلا به آستیگماتیسم معنیدار نبود؛ همچنین میانگین کروی بودن و نزدیکبینی در دو گروه بیماران پرفشاری خون و افراد سالم معنیدار بود.
نتیجهگیری: با توجه به بالا بودن میانگین کروی بودن در افراد با فشار خون بالا نسبت به افراد سالم، و وجود ارتباط بین دوربینی و پرفشاری خون، میتوان نتیجه گرفت که احتمالاً افراد با دوربینی خطر افزاینده جهت ابتلا به پرفشاری خون نسبت به افراد نزدیکبین داشته باشند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |