دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 41-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namaei M, Ziaee M, Ghannad Kafi M. Prevalence of salmonella contamination in locally (non-industrially) produced eggs in Birjand (2006). J Birjand Univ Med Sci. 2009; 16 (2) :37-41
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-453-fa.html
نمایی محمدحسن، ضیایی مسعود، قناد کافی ملکناز. شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ‌های محلی (غیر صنعتی) تولید شده در بیرجند (سال 1385). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1388; 16 (2) :41-37

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-453-fa.html


1- استادیار گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، mhnamaei@hotmail.com
چکیده:   (21233 مشاهده)

  زمینه و هدف: سالمونلا یکی از باکتری‏های بیماریزای مشترک بین انسان و طیور در سراسر دنیا است. موارد پراکنده عفونت ناشی از سالمونلا انتریتیدیس در پی مصرف تخم مرغ بروز می‏کند که از آن به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی یاد کرده‏اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی تخم مرغ‏های محلی عرضه شده در شهر بیرجند به باکتری سالمونلا انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی مقطعی، تخم مرغ‏های محلی خام سطح شهر بیرجند از نظر آلودگی سالمونلایی مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد 500 تخم مرغ از فروشگاه‏های سطح شهر خریداری شد. جهت بررسی آلودگی تخم مرغ‏ها، هم پوسته و هم محتویات آن به روش استاندارد کشت داده‏ شدند. جهت تشخیص قطعی سالمونلا از آزمایشات دقیق‏ بیوشیمیایی، سروتایپینگ و PCR استفاده شد.

  یافته‌ها: از مجموع 500 تخم ‏ مرغ مورد بررسی، سه تخم مرغ (6/0%) آلوده به باکتری سالمونلا بودند. از این سه مورد، در دو تخم مرغ، آلودگی به باکتری سالمونلا تنها در پوسته وجود داشت، در حالی ‏ که تخم مرغ سوم، هم پوسته و هم محتویات آن به باکتری سالمونلا آلوده بود.

  نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این طرح، میزان آلودگی تخم مرغ‏های محلی عرضه شده در بیرجند 6/0% معادل یک در 165 تخم مرغ است. این میزان مشابه نتایج مطالعات دیگر در شهرهای شیراز، تهران و مشهد می‏باشد. با توجه به وجود آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ‏های محلی، پختن مناسب آنها قبل از مصرف ضروری است.

متن کامل [PDF 314 kb]   (2980 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: 1388/6/4 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb