دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 9-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moodi Z, Borjian S. A survey on the effect of clonidine in prevention of shivering following general anesthesia. J Birjand Univ Med Sci. 2009; 16 (2) :5-9
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-448-fa.html
مودی زهرا، برجیان شهرام. بررسی میزان اثر کلونیدین در جلوگیری از بروز لرز به دنبال بیهوشی عمومی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1388; 16 (2) :9-5

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-448-fa.html


1- استادیار گروه آموزشی بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، dr_Zahra_moodi@yahoo.com
چکیده:   (26071 مشاهده)

  زمینه و هدف: یکی از عوارض ناخوشایند بیهوشی عمومی، لرز است که در 40% موارد دیده می‏شود. لرز عارضه‏ای بسیار جدّی است که مصرف اکسیژن را تا چند برابر بالا می‏برد؛ همچنین باعث افزایش تهویه ریوی و برون‏ده قلب، فشار داخل مغز و چشم و نیز افزایش میزان درد بعد از عمل و خطر ایسکمی میوکارد می‏گردد. پیشگیری از بروز این عارضه ناخواسته برای دستیابی به یک بیهوشی مطلوب و کاستن خطرات آن ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین اثر کلونیدین در جلوگیری از وقوع لرز بعد از بیهوشی عمومی انجام شد.

  روش تحقیق: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسویه کور و تصادفی بر روی 100 بیمار بالای 18 سال با ASA کلاس 1 و 2 کاندید عمل جراحی چشم در بیمارستان الزهرا زاهدان انجام شد. بیماران به صورت دسته‏بندی ده‏تایی به دو گروه مورد (کلونیدین) و شاهد (دارونما) تقسیم شدند و دو ساعت قبل از بیهوشی 2/0 میلیگرم کلونیدین یا دارونما را با 30 سی‏سی آب دریافت کردند. روش بیهوشی در هر دو گروه یکسان بود. همه افراد در اتاق ریکاوری از نظر وقوع لرز معاینه شدند و پرسشنامه مخصوص تکمیل گردید. داده‏های جمع‏آوری شده با استفاده از نرم‏افزار SPSS (نسخه 13) و آزمون آماری کای‏دو، در سطح معنی‌داری 05/0> P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها: از 50 بیمار گروه مورد (دریافت‏کننده کلونیدین)، فقط یک نفر (2%) و از 50 بیمار گروه شاهد (دریافت‏کننده دارونما)، 10 نفر (20%) دچار لرز بعد عمل شدند که این تفاوت از نظر آماری معنی‏دار بود (004/0 =P ) .

  نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد، کلونیدین در پیشگیری از لرز بعد از بیهوشی مؤثر است و می‏توان از آن به عنوان یک داروی قبل از عمل به طور روزمره استفاده نمود .

متن کامل [PDF 241 kb]   (2259 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيهوشي
دریافت: 1388/6/4 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb