Kazemi F, Mazloom Z. Comparison of the effects of two diets (low-glycemic index and low-fat) on weight loss, body mass index, glucose and insulin levels in the obese women. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2009; 16 (1) :8-15
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-417-fa.html
کاظمی فاطمه، مظلومی زهره. مقایسه اثر دو رژیم غذایی (نمایه گلایسمی پایین و کم چرب) بر روی کاهش وزن، شاخص توده بدن، سطح گلوکز و انسولین سرم در زنان چاق. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1388; 16 (1) :8-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-417-fa.html
1- کارشناس ارشد تغذیه ، kazemei_n@yahoo.com
چکیده: (16646 مشاهده)
زمینه و هدف: کاهش نمایه گلایسمی رژیم غذایی به عنوان روشی جدید برای کاهش وزن و جلوگیری از بیماریهای متابولیکی (دیابت و قلب و عروق) مطرح شده است؛ مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تأثیر دو رژیم غذایی با کالری مشابه (ایزوکالریک) کم چرب و نمایه گلایسمی پایین در کاهش وزن و شاخص توده بدن، سطح گلوکز و انسولین سرم ناشتا و بعد از غذا انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کار آزمایی بالینی انجام شد، 46 زن چاق مراجعهکننده به درمانگاه شهید مطهری شیراز با شاخص توده بدنی 27≥ (BMI)، به طور تصادفی به دو گروه رژیمی (کم چرب و نمایه گلایسمی پایین) تقسیم شدند و به مدت شش هفته رژیم خاص گروه خود را دریافت کردند. شاخصهای وزن، توده بدن، غلظت گلوکز و انسولین سرم ناشتا و دو ساعت بعد از غذا در آغاز و پایان شش هفته اندازهگیری شد. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آزمونهای تی زوجی و مستقل در سطح معنیداری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: میانگین سنّی افراد مورد مطالعه 6/7±9/37 سال بود. بررسی متغیرهای مورد مطالعه پس از شش هفته رژیم درمانی، نشانگر کاهش قابل ملاحظه در هر دو گروه بود (05/0P<). میانگین سطح انسولین دو ساعت بعد از غذا در گروه رژیم غذایی کم چرب از نظر آماری کاهش معنی داری نسبت به گروه نمایه گلایسمی پایین داشت )02/0(P=؛ اگرچه در مورد سایر متغیرها تفاوتی بین اثرات درمانی دو گروه ملاحظه نشد. نتیجهگیری: دو رژیم غذایی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین به یک نسبت در کاهش وزن بدن، شاخص توده بدن، غلظت گلوکز مؤثر میباشند. ارتباط بین رژیمهای غذایی کم چرب و نمایه گلایسمی پایین و سطح انسولین سرم، نیازمند مطالعات بیشتری میباشد
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1388/5/3 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20