Research code: 6663
Ethics code: IR.BUMS.REC.1403.342
Mesbah Mousavi A, Khorashadizadeh M, Zarban A, Chamani E. The Effects of High and Low-PAD Score (Based on Phenolic level, Antioxidant level and Diastase activity) Honey on Lactate Dehydrogenase (LDH) Activity Level and Glucose Consumption in 5-Fluorouracil Treated HT-29 Cells: An In Vitro Study. J Birjand Univ Med Sci. 2026; 32 (3) :196-0
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-3550-fa.html
مصباح موسوی ارشیا، خراشادی زاده محسن، زربان اصغر، چمنی الهام. بررسی اثر عسل با PAD score (بر اساس سطح فنولی، سطح آنتیاکسیدانی و فعالیت دیاستازی) بالا و پایین بر سطح فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز و میزان مصرف گلوکز در سلولهای HT-29 تحت تیمار با 5-فلوئورویوراسیل: مطالعهای آزمایشگاهی (In vitro). تحقیقات پزشکی ترجمانی. 1404; 32 (3) :196-0
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-3550-fa.html
1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران و گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقـات بیماریهای قلب و عروق، دانشگـاه علوم پزشکـی بیرجند، بیرجـند، ایـران
4- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران & مرکز تحقیقات سلامت سالمندان، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، chamani.elham@bums.ac.ir
چکیده: (21 مشاهده)
زمینه و هدف: مقاومت به 5-فلوئورویوراسیل (5-FU) یکی از چالشهای اصلی در درمان سرطان کولورکتال است. عوامل متابولیکی در ریزمحیط تومور، از جمله غلظت بالای گلوکز، در ایجاد این مقاومت نقش دارند. این مطالعه با هدف بررسی اثر عسل با PAD score (Phenolic level, Antioxidant level, Diastase activity) متفاوت بر پاسخ سلولهای HT-29 به5-FU و ارتباط آن با فعالیت لاکتات دهیدروژناز (LDH) و مصرف گلوکز انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه آزمایشگاهی (in-vitro)، سلولهای HT-29 در دو شرایط کشت با غلظت گلوکز نرمال (Normal Glc) و گلوکز بالا (High Glc) تیمار شدند. گروههای آزمایشی شامل:5-FU تنها؛ ترکیب5-FU با عسل High-PAD score و Low-PAD score؛ عسل تنها (High-PAD score وLow-PAD score)؛ کنترلهای بدون تیمار و 5-FU در شرایط High Glc بودند. بقای سلولی با آزمونMTT سنجیده شد و مصرف گلوکز و فعالیت LDH با کیتهای تجاری اندازهگیری گردید. همه آزمایشها در سه تکرار بیولوژیک انجام شد. تحلیلهای آماری با نرمافزار SPSS نسخه 19 با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون t انجام شد (05/0>P).
یافتهها: مقدار IC50 برای 5-FU در شرایط High Glc (110 میکرومولار) نسبت به Normal Glc (50 میکرومولار)، 2/2 برابر افزایش یافت. در محیط Normal Glc، ترکیب 5-FU با عسل High-PAD score و Low-PAD score مقدارIC50 را به 25 میکرومولار کاهش داد. بالاترین فعالیت LDH نرمالشده (0096/0±8226/0) و بیشترین کاهش گلوکز خارج سلولی (mg/dL41/1±10) در گروه+5-FU عسل High-PAD score مشاهده شد.
گروه کنترل High Glc دارای مقدار بالای LDH (~0.83) اما گلوکز باقیمانده محیطی بسیار بالاتر (mg/dL 5/298) بود.
نتیجهگیری: همراهی5-FU با عسل —به ویژه عسل با PAD score بالا— میتواند مقاومت دارویی را کاهش دهد که احتمالاً از طریق افزایش مصرف گلوکز و افزایش فعالیت LDHصورت میگیرد.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
بیوشیمی- سرطان و ژنتیک دریافت: 1404/6/21 | پذیرش: 1404/8/8 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1404/10/3 | انتشار الکترونیک: 1404/10/15