دوره 27، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 27 شماره 4 صفحات 365-355 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasri H A, Nasiri A, Hosseini S V, khazraei H, Hajhosseini F, Fereidooni S et al . Investigation of the effect of the family-centered empowerment model on the self-care ability of patients with colorectal cancer. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2020; 27 (4) :355-365
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2805-fa.html
نصری حجت اله، نصیری احمد، حسینی سید وحید، خضرایی هاجر، حاج حسینی فهیمه، فریدونی شهلا و همکاران.. بررسی تأثیر الگوی توانمندسازی خانواده‌محور بر توان خودمراقبتی بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1399; 27 (4) :355-365

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2805-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- مرکز تحقیقات مسمومیت‌ها و سوء مصرف مواد، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- مرکز تحقیقات کولورکتال، گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، Mahmoudirad@gmail.com
چکیده:   (2709 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان کولورکتال یک بیماری مزمن است که کیفیت زندگی بیماران را کاهش می‌دهد، لذا داشتن توانایی خودمراقبتی امری ضروری محسوب می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر الگوی توانمندسازی خانواده‌محور بر توان خودمراقبتی بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال انجام گرفت.
روش تحقیق: مطالعه حاضر، مداخله‌ای شاهددار تصادفی شده است. جامعه آماری، کلیه بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی کلینیک کولورکتال بیمارستان شهید فقیهی شیراز در سال 1397 بودند که به روش نمونهگیری در دسترس 72 نفر انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای جمع آوری داده‌ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. مدت زمان این مطالعه 9 ماه بود.
یافته‌ها: نشان می‌دهد میانگین نمره توان خودمراقبتی در کل و مؤلفه‌های آن در بیماران گروه آزمایش بعد از مداخله نسبت به قبل از آن افزایش معناداری داشته است (0/001>(p و میانگین نمره توان خودمراقبتی در کل و مؤلفه‌های آن در بیماران گروه کنترل بعد از مداخله نسبت به قبل از آن افزایش معنادار داشته است (0/05>p). همچنین نمره توان خودمراقبتی در کل و مؤلفه‌های آن در بیماران گروه آزمایش نسبت به کنترل به طور معناداری بیشتر افزایش داشت (0/001>(p در نهایت میانگین نمره توان خودمراقبتی در کل و مولفه‌های آن (به جز مؤلفه ویزیت) بعد از مداخله در بیماران گروه آزمایش نسبت به کنترل به طور معناداری بیشتر بود (0/05>p).
نتیجه‌گیری: الگوی توانمندسازی خانواده محور می‌تواند بر توان خودمراقبتی بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال تأثیرگذار باشد. پیشنهاد می‌شود در برنامه‌ریزی‌های درمانی مداخلات غیردارویی در کنار مداخلات طبی قرار گیرد.
متن کامل [PDF 527 kb]   (721 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: 1398/10/30 | پذیرش: 1399/2/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1399/9/22 | انتشار الکترونیک: 1399/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb