دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgari S, Amini F, Naderi G, Roozbahani R. Relationship between opium addiction and cardiovascular risk factors. J Birjand Univ Med Sci. 2008; 15 (1)
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-259-fa.html
عسگری صدیقه، امینی فرحناز، نادری غلامعلی، روزبهانی رضا. ارتباط اعتیاد به تریاک با عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1387; 15 (1)

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-259-fa.html


1- دانشیار مرکز تحقیقات قلب و عروق و مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، sasgary@yahoo.com
چکیده:   (42004 مشاهده)

  زمینه و هدف : مصرف موادّ مخدّر یکی از بزرگترین معضلات بسیاری از کشورهای جهان می‌باشد؛ در این میان تریاک یکی از مواد اعتیادآور است که سابقه استفاده از آن به زمانهای بسیار دور بر می‌گردد. متأسفانه اعتقاد عوام و حتی معدودی از پزشکان این است که تریاک اثرات مفیدی بر بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت دارد. این مطالعه مقطعی به منظور بررسی این فرضیه انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی که در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد، 360 فرد سیگاری معتاد به تریاک (آزمون) و 360 فرد سیگاری غیر معتاد (شاهد) انتخاب شدند و میزان غلظت خونی مرفین در هر دو گروه، توسط روش الیزا اندازه‌گیری شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمونهای آماری Student’s t و یا ANOVA در سطح معنی‌داری 05/0 P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها: غلظت خونی مرفین با افزایش زمان مصرف افزایش نشان داد که به طور کلی در بین افراد گروه آزمون، عوامل هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) ، CRP کمّی، عامل هفت، لیپوپروتئین a (Lpa) ، آپولیپوپروتئین B و فیبرینوژن، به طور معنی‌داری بالاتر از گروه شاهد بود (05/0 P< ). HDL و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، آپولیپوپروتئین A نیز به طور معنی‌داری در گروه آزمون کمتر بود (05/0 P< )؛ همچنین در گروه آزمون، FBS به طور غیر معنی‌داری، نسبت به گروه شاهد کمتر و همزمان با آن HbA1C افزایش یافته بود.

  نتیجه‌گیری: یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که تریاک، تأثیر مخرّبی بر عوامل خطر جدید بیماریهای قلبی- عروقی دارد؛ اگرچه به نظر می‌رسد برخی از عوامل خطر این بیماریها را بهبود می‌بخشد اما این اثرات، کوتاه مدت و اصولاً کاذب هستند.

متن کامل [PDF 207 kb]   (3482 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: سم شناسي
دریافت: 1387/7/23 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb