دوره 26، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 269-259 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtari F, Mokhtari L, Rezaei Adariani A. Preparation of protocol for removing physical, psychological, environmental and social barriers of physical activity in pregnant women. J Birjand Univ Med Sci 2019; 26 (3) :259-269
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2539-fa.html
مختاری فاطمه، مختاری لیلا، رضایی آدریانی علیرضا. تدوین پروتکل رفع موانع جسمی،روانی، محیطی و اجتماعی فعالیت بدنی در زنان باردار . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1398; 26 (3) :269-259

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2539-fa.html


1- کارشناس ارشد مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، f.mokhtary@ymail.com
2- کارشناس بهداشت عمومی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان خمینی شهر، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دستیار رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (6863 مشاهده)
زمینه و هدف: فعالیت بدنی در بارداری یکی از جنبه‌های مهم رفتار بهداشتی و سبک زندگی زنان است و باعث بهبود تصویر بدنی،کاهش ناراحتیهای جسمی، اضطراب و اختلال بی‌خوابی می‌شود؛ همچنین اثرات مفیدی بر زایمان و شیردهی زنان دارد. با وجود فواید فعالیت بدنی، میزان انجام آن اغلب در بین زنان باردار ضعیف است. بنابراین هدف از این مطالعه، تدوین پروتکل رفع موانع فعالیت بدنی در زنان باردار سالم مراجعه‌کننده به مرکز بهداشتی و بیمارستان شهید بهشتی شهر اصفهان بود.
روش تحقیق: این مطالعه از نوع توصیفی با متد دلفی است که دادههای آن با استفاده از روش تری‌انگولیشن در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بیمارستان شهید بهشتی اصفهان جمع‌آوری گردیده است. فاز دوم مطالعهای است که در فاز اول از نوع مقطعی و بر روی 380 زن باردار در سال 1394 انجام شد. ابتدا زنان باردار پرسشنامه مشخصات دموگرافیک/باروری، فعالیت بدنی بارداری را تکمیل کردند؛ سپس راهکارهای رفع موانع فعالیت بدنی با استفاده از نتایج فاز اول و منابع کتابخانه‌ای و اینترنتی تهیه شد و با اجرای تکنیک دلفی توسط اعضای هیأت علمی گروه مامایی، مادران باردار و منابع اطلاعاتی، به‌دست آمد. شرح و توصیف داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (ویرایش 16) انجام شد. در این مطالعه 0/05P≤ معنی‌دار در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: از بین 74 راهکار ارائه‌شده، 61 راهکار در مرحله اول و دوم و در هر 4 بعد جسمی، روانی، محیطی و اجتماعی نمره صدک 75 بالاتر از 8 داشتند.
نتیجه‌گیری: به‌منظور ترویج و افزایش میزان فعالیت بدنی در دوران بارداری، توجه و توصیه به اجرای پروتکل تهیه‌شده در برنامه‌های معمول مراقبت‌های دوران بارداری لازم و ضروری است.
متن کامل [PDF 300 kb]   (1170 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: مامایی- بهداشت باروری
دریافت: 1397/5/3 | پذیرش: 1398/2/18 | انتشار الکترونیک: 1398/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb