دوره 7، شماره 1 - ( 1-1379 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تولایی شیما، سنکیان مجتبی، کاغذیان هومن، وارسته عبدالرضا. به حداقل رساندن عوامل مخرب آلرژن با تغییر در شرایط عصاره گیری از گرده گیاه زعفران. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1379; 7 (1) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-233-fa.html


چکیده:   (17941 مشاهده)
مقدمه و هدف: بیش از %20 افراد جامعه مبتلا به بیماری آلرژی اتوپیک می باشند. امروزه در اغلب تست های تشخیص و یا حساسیت زدایی افراد آلرژیک عصاره خام مواد آلرژی زا استفاده می شود. اما این عصاره بطور معمول حاوی بیش از 50 نوع مولکول پروتئین آلرژن و غیر آلرژن است که استفاده از آنها را در تشخیص دچار مشکل می نماید. در این مطالعه قصد داریم روش عصاره گیری از عصاره گیاهان را به نحوی طراحی نماییم که علاوه بر استخراج تمامی آلرژن های گرده، مقدار مواد غیر آلرژیک را به حداقل برسانیم.روش ها: فاکتورهایی مانند مولاریته بافر، PH، دیالیز کردن و تکان دادن (shaking) در مقایسه با مخلوط کردن (mixing) با استفاده از مگنت مورد بررسی قرار گرفت. ترکیب عصاره به روش SDS-PAGE و اندازه گیری پروتئین تام به روش Bradford اندازه گیری شد.نتایج نتایج بدست آمده در الکتروفورز عصاره گیاه زعفران وجود 6 باند مشخص را در ناحیه 14-94 کیلودالتون را نشان داد. دیالیز نمونه های استخراج شده باعث کم شدن رنگ زمینه ای و شارپ شدن باندهای پروتئینی بخصوص در نواحی کمتر از 30 کیلودالتون شد. باندهای پروتئینی عصاره هایی که در مدت زمان 24 و 48 ساعت از طریق تکان دادن آماده شده بودند در مقایسه با روش مخلوط کردن واضح تر بود.نتیجه گیری: بنابراین می توان با تغییر در شرایط استخراج، عوامل نابود کننده آلرژن را خنثی سازیم و بتوانیم عصاره مناسبی جهت مصارف تشخیصی و درمانی بدست آوریم.
واژه‌های کلیدی: آلرژن، گرده زعفران، SDS، PAGE
     
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ايمونولوژي
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb