زمینه و هدف: چای کامبوچا که حاصل تخمیر چای شیرین توسط قارچ کامبوچا است، دارای اثرات درمانی سودمندی در درمان بسیاری از بیماریهاست. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره چای کامبوچا بر قند و پرفایلهای لیپید خون در بیماری دیابت بود. روش تحقیق: در این مطالعه مداخلهای، تعداد 28 سر موشهای صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 250 گرم، در چهارگروه 7تایی قرار گرفتند و سپس توسط تزریق داخل صفاقی (IP) با آلوکسان، دیابتی شدند. غلظتهای تجویزی گروهها شامل: 20 و 80 میلیگرم بر کیلوگرم چای کامبوچا و 20میلیگرم بر کیلوگرم چای سیاه معمولی بهمدت یکماه بود. قند خون و وزن موشها، قبل و بعد از دوره مداخله با هر یک از دو نوع چای و پارامترهای لیپید خون در انتهای دوره، مورد آزمایش قرار گرفتند. یافتهها: میانگین قند خون در موشهای دیابتی دریافتکننده چای کامبوچا کاهش یافت و بیشترین میزان کاهش قند خون، در گروه دریافتکننده چای کامبوچا با غلظت mg/kg80 بود؛ همچنین چای سیاه نیز موجب کاهش قابل ملاحظه قند خون گردید. نتیجهگیری: مصرف یکماه چای کامبوچا، صرفاً موجب کاهش میزان قند خون در مبتلایان به دیابت شده، اما موجب افزایش وزن میشود و بر پروفایل لیپید، آثار مطلوبی ندارد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |