دوره 21، شماره 3 - ( پاييز 1393 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 292-299 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ataee Bojd M S, Hanafi Bojd R, Ghannadkafi M, Namaei M H H. The evaluation of antimicrobial effects of five different brands of rose water, water extract of Rosa damascene in comparison with rose oil. J Birjand Univ Med Sci.. 2014; 21 (3) :292-299
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1709-fa.html
عطایی بجد محمد صدیق، حنفی بجد راضیه، قناد کافی ملکناز، نمائی محمد حسن. مقایسه اثرات ضدّ میکروبی گلاب صنعتی و عصاره آبی و روغن گل سرخ (Roza Damascene). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1393; 21 (3) :292-299

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1709-fa.html


1- پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
2- کارشناس مامایی، دانشکده پرستاری مامایی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
3- دانشیار، مرکز تحقیقات هپاتیت بیرجند، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، mhnamaei@hotmail.com
چکیده:   (5578 مشاهده)
زمینه و هدف: در منابع طبّ سنتی، آثار بی‌شماری از جمله اثر ضدّ باکتریایی برای عصاره گل سرخ (گلاب) ذکر شده است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ضدّ میکروبی چند گلاب صنعتی موجود در بازار و عصاره آبی گل سرخ و مقایسه آن با روغن گل سرخ انجام شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، اثر ضدّ میکروبی پنج نوع گلاب صنعتی استاندارد موجود در بازار با غلظت‌های 1، 10، 25، 50، 75 و100 درصد، عصاره آبی گل سرخ با غلظت‌های 2/0، 2، 5، 10، 15 و mg/ml20 و روغن گل سرخ با غلظت‌های 10، 5، 5/2، 1 و µl/ml1/0 بر روی باکتری‌های استافیلوکوکوس‌اورئوس، انتروکوکوس‌فکالیس، اشریشیاکلی و پسودوموناس‌آئروژینوزا و مخمّر کاندیدا آلبیکنس، به روش براث ‌میکرو دایلوشن بررسی شد. یافته‌ها: در این مطالعه، هیچ‌کدام از غلظت‌های گلاب،‌ رشد هیچ‌یک از میکروارگانیسم‌های مورد مطالعه را مهار نکرد. عصاره گل سرخ و روغن گل سرخ، هیچ‌کدام اثر مهاری بر روی پسودوموناس‌آئروژینوزا نداشت. حدّاقل غلظت مهاری عصاره گل سرخ در استافیلوکوکوس‌اورئوس mg/ml8، اشریشیاکلی و انتروکوکوس‌فکالیس mg/ml6 و کاندیدا mg/ml4 به‌دست آمد؛ همچنین حداقل غلظت مهاری روغن گل سرخ نیز در استافیلوکوکوس‌اورئوس و اشریشیاکلی µl/ml10، انتروکوکوس فکالیس µl/ml5 و کاندیدا µl/ml1 به‌دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، می‌توان از اثرات ضدّ باکتریایی و ضدّ قارچی عصاره آبی گل سرخ و روغن گل سرخ برای کنترل عوامل عفونی بهره برد.
متن کامل [PDF 279 kb]   (1105 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: طب سنتي و طب مكمل
دریافت: ۱۳۹۳/۶/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb