دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 115-124 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arji P, Naseri A, Rakhshandeh H, Najafzadeh M J. Investigation of antifungal activity of methanol and aqueous extracts of walnut (Juglans regia) leaves and peel against candida species. J Birjand Univ Med Sci.. 2015; 22 (2) :115-124
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1699-fa.html
ارجی پرهام، ناصری علی، رخشنده حسن، نجف زاده محمد جواد. بررسی اثرات ضدّ قارچی عصاره‌های متانولی و آبی برگ و پوست میوه گردو بر روی گونه‌های کاندیدا. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1394; 22 (2) :115-124

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1699-fa.html


1- دکترای داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
2- استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، Arjip871@mums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات فارماکولوژی و گیاهان دارویی، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (3750 مشاهده)
زمینه و هدف: ظهور گونه‌های قارچی مقاوم و نیز عوارض جانبی نسبتاً زیاد داروهای ضدّ قارچی، محققین را به گسترش روش‌های جدید درمانی بر ضدّ قارچ‌ها وادار می‌کند. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات ضدّ کاندیدایی عصاره‌های آبی و متانولی پوست میوه و برگ گردو (Juglans regia) بر روی گونه‌های مختلف کاندیدا بود. روش تحقیق: در این مطالعه، با استفاده از روش رقیق‌سازی در محیط مایع (Broth Microdilution)، اثرات ضدّ قارچی عصاره‌های آبی و متانولی پوست میوه و برگ گردو بر ضدّ چهار گونـه کاندیدائی (کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا گلابراتا، کاندیدا تروپیکالیس و کاندیدا کروزئی) مورد آزمایش قرار گرفت. گونه‌های قارچی مورد آزمایش، در مجاورت با غلظت‌های مختلف از این ترکیبات قرار داده شدند و حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد (MIC) Minimum Inhibitory Concentration و متعاقب آن حداقل غلظت کشندگی (MFC) Minimum Fungicidal Concentration هر یک از عصاره‌ها برای قارچ‌های مورد نظر به‌طور جداگانه تعیین شد. یافته‌ها: بر اساس نتایج به‌دست آمده، عصاره‌ متانولی پوست میوه و برگ گردو، فعالیت ضدّ قارچی بر ضدّ گونه‌های کاندیدایی نشان داد. مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد (MIC) عصاره‌های آبی و متانولی پوست میوه و برگ گردو برای گونه‌های کاندیدایی آزمایش‌شـده به‌ترتیب: در محـدوده 25/6- 50، 125/3- 25، 5/12- 50 و 125/3- 25 میلـی‌گرم در میلـی‌لیتـر به‌دست آمد. حـداقـل غلظت کشندگــی (MFC) عصاره‌های متانولی پوست میوه و برگ گردو در محـدوده 25/6-25 میلـی‌گرم در میلـی‌لیتـر تعیین شد. عصاره‌ آبی پوست میوه و برگ گردو تنها از طریق توقف رشد قارچ، اثرات ضدّ قارچی خود را اعمال نمود. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی پوست میوه و برگ گردو، دارای قابلیّت ضدّ قارچی بر روی گونه‌های کاندیدا می‌باشد.
متن کامل [PDF 253 kb]   (1036 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: قارچ شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۶/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb