دوره 21، شماره 3 - ( پاييز 1393 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 274-282 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare Bidaki M, Arab M, Khazaei M, Afkar E. Anti-bacterial effect of Mentha spicata L. essential oil on eight standard species of gastrointestinal pathogens. J Birjand Univ Med Sci.. 2014; 21 (3) :274-282
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1680-fa.html
زارع بیدکی مجید، عرب مینا، خزاعی محترمه، افکار احسان. اثر ضدّ باکتریایی اسانس نعناع سبز (.Mentha spicata L) بر هشت گونه باکتری بیماری‏زای مهم دستگاه گوارش. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1393; 21 (3) :274-282

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1680-fa.html


1- استادیار، مرکز تحقیقات هپاتیت، گروه میکروب شناسی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، minaarab70@yahoo.com
3- کارشناس علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
4- کارشناس ارشد آمار، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (8021 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه نعناع با نام علمی Mentha spicata L.، از جمله گیاهانی است که اسانس آن مصارف دارویی فراوانی دارد و اثرات ضدّ باکتریایی آن مورد بحث است. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر ضدّ باکتریایی اسانس این گونه خاص نعناع، بر روی 8 سویه ‏‏استاندارد باکتریایی شامل: اشریشیاکولی‏، باسیلوس‌سرئوس، کلبسیلا پنومونیه، پسودوموناس‌آیروژینوزا، استافیلوکوکوس‌اورئوس، شیگلا فلکسینری و دو گونه سالمونلا بود. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، با روش میکرودایلوشن‌براث، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس نعناع در برابر این باکتری‏ها، به دو روش چشمی و کدورت‌سنجی، توسط دستگاه الایزا ریدر تعیین شد. مراحل آزمایش، سه‌بار تکرار شد. نتایج با استفاده از آزمون‏ آماری آنالیز واریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: بر اساس نتایج به‌دست آمده، میانگین MICاسانس نعناع در بین باکتری‏های مورد آزمایش، تفاوت معنی‌داری داشت (05/0P<)؛ به‌طوری‌که بیشترین حساسیّت نسبت به این اسانس، در باسیلوس‌سرئوس و کمترین حساسیّت در کلبسیلا پنومونیه و استافیلوکوکوس‌اورئوس وجود داشت. اما از لحاظ آماری، اختلاف معنی‌داری بین میانگین MBC این اسانس در بین باکتری‏ها مشاهده نشد (05/0P>). نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که اسانس این گیاه، دارای اثرات ضدّ باکتریایی انتخابی است و پیشنهاد می‌شود تا به‌عنوان یک مادّه آنتی‌سپتیک، در صنایع داروسازی و غذایی مورد کاربرد قرار گیرد.
متن کامل [PDF 356 kb]   (3103 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb