Salehi M, Hashemi Karoi M, Nasrollahi omran A, Mobini M, Asghar Hedari M. Antifungal activity of in vitro aqueous and alcoholic extracts of Barije root (Ferula gummosa). J Birjand Univ Med Sci. 2014; 21 (4) :444-450
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-1677-fa.html
صالحی محمد، هاشمی کروئی سید مسعود، نصرالهی عمران آیت الله، مبینی مسعود، اصغر حیدری مریم. بررسی اثر ضدّ قارچی عصارههای آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1393; 21 (4) :450-444
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1677-fa.html
1- زیستشناسی گرایش میکروبشناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران ، mohammadsalehi73@gmail.com
2- گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران
3- زیستشناسی گرایش میکروبشناسی، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران
چکیده: (12106 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه باریجه (Ferula gummosa)، یکی از گیاهان بومی ایران است که دارای خواص دارویی از جمله خواص ضدّ قارچی میباشد. این مطالعه بهمنظور تعیین اثر عصارههای آبی و الکلی ریشه باریجه بر رشد قارچها انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، عصارههای آبی، اتانولی و متانولی پودر ریشه گیاه باریجه، بهروش سوکسله تهیه شد؛ سپس اثر ضدّ قارچی آن در رقّت 1/0 با مقادیر مختلف، به سه روش دیسکگذاری، چاهک و تعیین MIC (Minimum inhibitory concentration) و MFC (Minimum fungicidal concentration) بر ضدّ سه سویه پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027)، آسپرژیلوسفومیگاتوس (PTTC 5009) و تریکوفیتونروبروم (PTTC 5143) مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: در روش دیسک و چاهک، هیچگونه اثر مهاری نشان داده نشد. MIC و MFC تمامی عصارهها برای آسپرژیلوسفومیگاتوس و ترایکوفیتونروبروم، بیشتر از 104×5 میکروگرم بر میلیلیتر بود. MIC عصاره اتانولی و متانولی برای کاندیداآلبیکنس بهترتیب برابر با: 103×12/3 و 104×25/1 میکروگرم بر میلیلیتر و MFC نیز بهترتیب برابر با: 104×25/1 و 104×5/2 بود. نتیجهگیری: عصاره متانولی و اتانولی باریجه میتواند فعالیت ضدّ قارچی بر ضدّ مخمر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه داشته باشد؛ درحالیکه قارچهای آسپرژیلوسفومیگاتوس و ترایکوفایتونروبروم، احتمالاً هیچ حساسیّتی نسبت به این نوع از عصارهها ندارند.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
قارچ شناسي دریافت: 1393/4/19 | پذیرش: 1393/10/29 | انتشار الکترونیک: 1393/11/15