دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 444-450 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi M, Hashemi Karoi M, Nasrollahi omran A, Mobini M, Asghar Hedari M. Antifungal activity of in vitro aqueous and alcoholic extracts of Barije root (Ferula gummosa) . J Birjand Univ Med Sci.. 2015; 21 (4) :444-450
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1677-fa.html
صالحی محمد، هاشمی کروئی سید مسعود، نصرالهی عمران آیت الله، مبینی مسعود، اصغر حیدری مریم. بررسی اثر ضدّ قارچی عصاره‌های آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1393; 21 (4) :444-450

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1677-fa.html


1- کارشناس ارشد زیست‌شناسی گرایش میکروب‌شناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران؛ ، mohammadsalehi73@gmail.com
2- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران؛
3- دانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران؛
4- کارشناس‌ارشد زیست‌شناسی گرایش میکروب‌شناسی، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران.
چکیده:   (4916 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه باریجه (Ferula gummosa)، یکی از گیاهان بومی ایران است که دارای خواص دارویی از جمله خواص ضدّ قارچی می‌باشد. این مطالعه به‌منظور تعیین اثر عصاره‌های آبی و الکلی ریشه باریجه بر رشد قارچ‌ها انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی پودر ریشه گیاه باریجه، به‌روش سوکسله تهیه شد؛ سپس اثر ضدّ قارچی آن در رقّت 1/0 با مقادیر مختلف، به سه روش دیسک‌گذاری، چاهک و تعیین MIC (Minimum inhibitory concentration) و MFC (Minimum fungicidal concentration) بر ضدّ سه سویه پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027)، آسپرژیلوس‌فومیگاتوس (PTTC 5009) و تریکوفیتون‌روبروم (PTTC 5143) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در روش دیسک و چاهک، هیچ‌گونه اثر مهاری نشان داده نشد. MIC و MFC تمامی عصاره‌ها برای آسپرژیلوس‌فومیگاتوس و ترایکوفیتون‌روبروم، بیشتر از 104×5 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. MIC عصاره اتانولی و متانولی برای کاندیداآلبیکنس به‌ترتیب برابر با: 103×12/3 و 104×25/1 میکروگرم بر میلی‌لیتر و MFC نیز به‌ترتیب برابر با: 104×25/1 و 104×5/2 بود. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی و اتانولی باریجه می‌تواند فعالیت ضدّ قارچی بر ضدّ مخمر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه داشته باشد؛ درحالی‌که قارچ‌های آسپرژیلوس‌فومیگاتوس و ترایکوفایتون‌روبروم، احتمالاً هیچ حساسیّتی نسبت به این نوع از عصاره‌ها ندارند.
متن کامل [PDF 244 kb]   (1822 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb