Salehi M, Hashemi Karoi M, Nasrollahi omran A, Mobini M, Asghar Hedari M. Antifungal activity of in vitro aqueous and alcoholic extracts of Barije root (Ferula gummosa). Journals of Birjand University of Medical Sciences 2014; 21 (4) :444-450
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-1677-fa.html
صالحی محمد، هاشمی کروئی سید مسعود، نصرالهی عمران آیت الله، مبینی مسعود، اصغر حیدری مریم. بررسی اثر ضدّ قارچی عصارههای آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1393; 21 (4) :444-450
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1677-fa.html
1- زیستشناسی گرایش میکروبشناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران ، mohammadsalehi73@gmail.com
2- گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران
3- زیستشناسی گرایش میکروبشناسی، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد واحد تنکابن، مازندران، ایران
چکیده: (12377 مشاهده)
زمینه و هدف: گیاه باریجه (Ferula gummosa)، یکی از گیاهان بومی ایران است که دارای خواص دارویی از جمله خواص ضدّ قارچی میباشد. این مطالعه بهمنظور تعیین اثر عصارههای آبی و الکلی ریشه باریجه بر رشد قارچها انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، عصارههای آبی، اتانولی و متانولی پودر ریشه گیاه باریجه، بهروش سوکسله تهیه شد؛ سپس اثر ضدّ قارچی آن در رقّت 1/0 با مقادیر مختلف، به سه روش دیسکگذاری، چاهک و تعیین MIC (Minimum inhibitory concentration) و MFC (Minimum fungicidal concentration) بر ضدّ سه سویه پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027)، آسپرژیلوسفومیگاتوس (PTTC 5009) و تریکوفیتونروبروم (PTTC 5143) مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: در روش دیسک و چاهک، هیچگونه اثر مهاری نشان داده نشد. MIC و MFC تمامی عصارهها برای آسپرژیلوسفومیگاتوس و ترایکوفیتونروبروم، بیشتر از 104×5 میکروگرم بر میلیلیتر بود. MIC عصاره اتانولی و متانولی برای کاندیداآلبیکنس بهترتیب برابر با: 103×12/3 و 104×25/1 میکروگرم بر میلیلیتر و MFC نیز بهترتیب برابر با: 104×25/1 و 104×5/2 بود. نتیجهگیری: عصاره متانولی و اتانولی باریجه میتواند فعالیت ضدّ قارچی بر ضدّ مخمر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه داشته باشد؛ درحالیکه قارچهای آسپرژیلوسفومیگاتوس و ترایکوفایتونروبروم، احتمالاً هیچ حساسیّتی نسبت به این نوع از عصارهها ندارند.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
قارچ شناسي دریافت: 1393/4/19 | پذیرش: 1393/10/29 | انتشار الکترونیک: 1393/11/15