دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 451-461 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekaneh M, Hosseini-Vashan S J, Allahressani A, Anani-Sarab G. Composition evaluation of the tallow and meat fatty acids of the cattle and determining their atherogenesis and thrombogenesisindexes in South Khorasan Province. J Birjand Univ Med Sci.. 2015; 21 (4) :451-461
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1611-fa.html
ملکانه محمد، حسینی واشان سیدجواد، اله رسانی علی، عنانی سراب غلامرضا. تعیین ترکیب اسیدهای چرب و شاخص‌های آتروژنسیتی و ترومبوژنسیتی گوشت و پیه گاو، در استان خراسان جنوبی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1393; 21 (4) :451-461

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1611-fa.html


1- دانشیار، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران؛
2- استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران؛ ، jhosseiniv@birjand.ac.ir
3- دکتری شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران؛
4- استادیار، گروه ایمنوهماتولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (4570 مشاهده)
زمینه و هدف: لیپیدهای حیوانی، از نوع جامد و با درصد قابل توجّهی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که از عوامل خطر مهم در افزایش چربی خون و در نتیجه بیماری‌های قلبی- عروقی در جوامع بشری می‌باشند. هدف از این مطالعه، تعیین نوع و میزان اسیدهای چرب سیس، ترانس، اشباع و غیراشباع گوشت و پیه گاو و گوساله در استان خراسان جنوبی و پیش‌بینی میزان آثار مضرّ آنها بود. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، از هر یک از 5 منطقه استان خراسان جنوبی شامل شهرستان‌های بشرویه، بیرجند، فردوس، قائن و نهبندان، تعداد 5نمونه گوشت ران و راسته و 5نمونه پیه از 5 رأس گاو، از محل کشتارگاه‌های دام (25 رأس گاو و 50 نمونه کل)، تهیه گردید. نمونه‌ها تا زمان استخراج چربی آنها، در فریزر ℃80- نگهداری شد؛ سپس چربی از نمونه‌ها استخراج، هیدرولیز و متیله گردید؛ در مرحله بعد، نوع و درصد اسیدچرب در مقایسه با زمان پیک و مقدار پیک استاندارد تعیین گردید. شاخص‌های آتروژنسیتی و ترومبوژنسیتی نیز بر مبنای ترکیب اسیدهای چرب نمونه‌ها محاسبه شد. تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها، به کمک نرم‌افزار SAS (ویرایش 1/9) انجام شد. یافته‌ها: تجزیه و تحلیل داده‌های چربی و گوشت گاو استان نشان داد که درصد اسیدهای چرب اشباع بجز استئارات، در گوشت و چربی، تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0P). در مجموع، شاخص هیپوکلسترولمی در گوشت بالاتر از چربی بود. نتیجه‌گیری: میزان اسیدهای چرب ترانس و استئارات، در چربی گاو نسبت به گوشت گاو استان بیشتر است. گوشت گاو در مقایسه با چربی، از شاخص‌های آترئوژنزی و ترومبوژنزی پایین‌تری برخوردار است. به نظر می‌رسد، کیفیت گوشت و چربی گاو مصرفی استان، در وضعیت مناسبی قرار دارد.
متن کامل [PDF 634 kb]   (1018 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb