دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 219-227 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Foadoddini M, Raghebi S S, Farhadian A, Sharifzadeh G. Prevalence of malnutrition in adults admitted to the hospitals affiliated to Birjand University of Medical Sciences in 1390. J Birjand Univ Med Sci.. 2014; 21 (2) :219-227
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1569-fa.html
فوادالدینی محسن، راغبی سوری صغری، فرهادیان علیرضا، شریف‌زاده غلامرضا. شیوع سوء تغذیه در بزرگسالان بستری‌شده در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، سال 1390. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1393; 21 (2) :219-227

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1569-fa.html


1- استادیار، عضو مرکز تحقیقات آترواسکلروز وعروق کرونر، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، foadmohsen@yahoo.com
2- کارشناس معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- استادیار، عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (4754 مشاهده)

زمینه و هدف: سوء‌تغذیه اگرچه یک مشکل شایع است اما ناشناخته بوده و مورد کم‌توجّهی قرار گرفته است که می‌تواند سبب افزایش عوارض ناشی از بیماری و مرگ و میر بیماران بستری ‌شود؛ بنابراین تشخیص زودهنگام سوء‌تغذیه برای حمایت‌های تغذیه‌ای بیمار بسیار مهم است. هدف اصلی این مطالعه، شناسایی و تعیین وضع تغذیه بیماران پذیرش‌شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بوده است. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، بر روی بیماران پذیرش‌شده در 5 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. 549 بیمار بزرگسال بالای 20 سال، به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی تصادفی‌شده، از 5 بیمارستان انتخاب و ضمن اندازه‌گیری قد و وزن بیماران و تعیین شاخص توده بدنی با استفاده از ابزار جهانی غربالگری سوء‌تغذیه (MUST)، وضعیت سوء‌تغذیه آنها در بدو پذیرش ثبت گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS (ویرایش 16) و به‌وسیله آزمون کای‌اسکوئر، در سطح 05/0P< تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: متوسط سن بیماران، 20±49 سال بود که 8/52 درصد آنان را مردان تشکیل می‌دادند. شیوع سوء ‌تغذیه 8/58% به‌دست آمد (53% خطر بالا، 8/5% خطر متوسط). 1/57% (148 نفر) از بیماران زن بستری، دارای خطر بالا برای ابتلا به سوء‌تغذیه بودند؛ در حالی که در بین بیماران مرد، 3/49% (143 نفر ) دارای خطر بالا بودند (03/0=P). شیوع سوء‌تغذیه در بیماران ساکن شهر، بالاتر از بیماران روستایی (001/0=P) و نیز در سنین بالای 45 سال به‌طور معنی‌داری بیشتر از سایر گروه‌های سنی بود (04/0=P). نتیجه‌گیری: سوء‌تغذیه، یک مشکل عمومی است که بیش از 53% بیماران را تحت تأثیر قرار داده و نیازمند یک برنامه خدمات تغذیه بالینی سازمان‌یافته در مراکز درمانی می‌باشد.

متن کامل [PDF 282 kb]   (1703 دریافت)    
موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۶/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۲۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb