دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 67-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raouf Sarshoori J, Asadi M H, Mohammadi M T. Effect of olive oil on the cerebral reperfusion following ischemia injuries in rat. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2014; 21 (1) :56-67
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1529-fa.html
رئوف سرشوری جواد، اسدی محمدحسین، محمدی محمدتقی. تأثیر روغن زیتون بر آسیب‌های ناشی از ایسکمی مغزی و خونرسانی مجدّد به مغز، در شروع القای ایسکمی در موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1393; 21 (1) :56-67

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1529-fa.html


1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران.
2- گروه علوم تشریحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران.
3- گروه فیزیولوژی و بیوفیزیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج) )، تهران، ایران. ، Mohammadi.mohammadt@yahoo.com
چکیده:   (44845 مشاهده)
زمینه و هدف: سکته مغزی، به‌عنوان سوّمین علّت مرگ و مهمترین عامل ناتوانی در دنیا به شمار می‌رود. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که روغن زیتون، دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی قوی در زمان ایسکمی مغزی است. مطالعه حاضر، با هدف بررسی محافظت عصبی احتمالی روغن زیتون بر ضایعه مغزی و اختلالات عصبی در مدل ایسکمی موضعی گذرا در موش صحرایی انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، از 30 سر موش صحرایی بالغ نر نژاد ویستار، در محدوده وزنی 270 تا 320 گرم استفاده شد. موش‌ها، در سه گروه (هر گروه 10 سر) شامل: گروه شاهد، گروه کنترل ایسکمی و گروه ایسکمی تیمارشده قرار گرفتند و آزمایش بر روی آنها انجام شد. ایسکمی مغزی، با 80 دقیقه انسداد شریان میانی مغز (MCAO) و 24ساعت خونرسانی مجدّد انجام گردید. روغن زیتون با دوز یک میلی‌لیتر بر کیلوگرم، به‌صورت داخل صفاقی، در شروع ایسکمی تزریق شد. ارزیابی اختلالات عصبی-حرکتی (NDS) و حجم ضایعه (رنگ‌آمیزی TTC) و مطالعات بافت‌شناسی، 24 ساعت پس از MCAO انجام گرفت. یافته‌ها: روغن زیتون، به‌طور معنی‌داری توانست حجم ضایعه را در قشر و جسم مخططبه‌ترتیب: 65% و 52% کاهش دهد؛ همچنین این روغن توانست اختلالات عصبی-حرکتی را در موش‌های ایسکمی‌شده، از 1/0±4/3 به 2/0±5/2 در گروه تیمارشده کاهش دهد. در بررسی‌های بافت‌شناسی، روغن زیتون، تعداد نورون‌های ائوزینوفیلیک و آسیب‌دیده نواحی ایسکمی را کاهش داد (001/0P<). نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که روغن زیتون، به‌طور مؤثّری آسیب‌های ایسکمی/خونرسانی مجدّد را کاهش داده و اختلالات عصبی-حرکتی را بهبود می‌بخشد؛ همچنین روغن زیتون به‌عنوان عامل محافظت‌کننده عصبی، قادر است از تخریب نورونی در ایسکمی مغزی موضعی گذرا و مرحله اولیه خونرسانی مجدّد جلوگیری نماید.
متن کامل [PDF 589 kb]   (4475 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1392/9/2 | پذیرش: 1393/2/6 | انتشار الکترونیک: 1393/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journals of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb