زمینه و هدف: هیپرآلژزی، یکی از علائم بارز نوروپاتی ناشی از دیابت محسوب میشود. در این بررسی، اثر بی دردی عصاره هیدروالکلی گیاه Aسعد کوفی در موشهای صحرایی دیابتی ارزیابی شد.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، موشها در هرگروه به هفت زیرگروه شامل گروههای: کنترل، دریافتکننده عصاره mg/kg100، دیابتی، دیابتی دریافتکننده سدیمسالیسیلات (کنترل مثبت) و 3 گروه دیابتی دریافتکننده عصاره (دوزهای mg/kg1، mg/kg10، mg/kg100) تقسیم شدند. دوزهای مختلف عصاره، یک هفته پس از القای دیابت، بهصورت داخل صفاقی و به مدت 2 هفته تجویز شدند؛ سپس میزان درد حرارتی، با استفاده از آزمون غوطهوری دم و میزان درد شیمیایی در آزمون فرمالین و اسیداستیک، مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: عصاره سعد، هر دو فاز درد ناشی از فرمالین را بهصورت وابسته به دوز کاهش داد و در دوزهای mg/kg10 و mg/kg100، بهصورت معنیداری باعث کاهش میزان درد در هر دو فاز شد( به ترتیب01/0P< و 001/0P< ). در آزمون غوطهوری دم ، درمان با عصاره، بهصورت وابسته به دوز موجب افزایش معنیدار زمان تأخیر در بیرونکشیدن دم از آب داغ در مقایسه با گروه دیابتی فاقد تیمار شد(001/0P< و 01/0P< و 05/0P<). در آزمون اسیداستیک، درمان با عصاره، بهصورت وابسته به دوز باعث کاهش معنیدار تعداد انقباضات شکمی در مقایسه با گروه دیابتی فاقد تیمار شد(001/0P<).
نتیجهگیری: مصرف عصاره سعد به مدت 2 هفته، موجب افزایش تحمّل درد حرارتی و کاهش احساس درد شیمیایی در مدل تجربی دیابت قندی میشود و شاید بتواند بهعنوان یک درمان کمکی در هیپرآلژزی دیابتی مطرح شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |