دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 169-178 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani T, Baharara J, Saghiri N. The Effect of Saffron Aqueous Extract(Crocus sativus L) on Osteogenic Differentiation of Rat Bone Marrow-Derived Mesenchymal Stem Cells. J Birjand Univ Med Sci.. 2014; 21 (2) :169-178
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1426-fa.html
رمضانی طیبه، بهارآرا جواد، صغیری نگار. اثر عصاره آبی زعفران (Crocus sativus L) بر تمایز استئوژنیکی در سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق‌شده از مغز استخوان رت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1393; 21 (2) :169-178

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1426-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی زیست‌شناسی تکوین جانوری، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
2- دانشیار، دکترای تخصصی زیست‌شناسی تکوین جانوری، گروه زیست‌شناسی ومرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی تکوین جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران. ، baharara@yahoo.com
3- کارشناسی ارشد زیست‌شناسی سلولی تکوینی، مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی تکوین جانوری و عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران.
چکیده:   (5876 مشاهده)

زمینه و هدف: کلاله زعفران، به‌طور گسترده، بر ضدّ بیماری‌های مختلف انسان استفاده می‌شود. با توجه به خواص و موادّ تشکیل‌دهنده این گیاه، در مطالعه حاضر، اثرات عصاره آبی زعفران بر القای تمایز سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق‌شده از مغز استخوان موش صحرایی به سمت استئوبلاست، بررسی شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، سلول‌های مغز استخوان ران موش‌های صحرایی جدا شد و فلوسایتومتری برای شناسایی سلول‌ها انجام گرفت. در گروه تجربی، سلول‌های بنیادی، با غلظت‌های مختلف 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره آبی زعفران، تیمار شدند. اثر سیتوتوکسیک عصاره آبی زعفران، به‌روش MTT و اثرات تمایزی آن، با رنگ‌آمیزی آلیزارین قرمز و سنجش فعالیت آلکالین‌فسفاتاز بررسی شد. یافته‌ها: نتایج فلوسایتومتری با استفاده از آنتی‌بادی بر ضدّ CD44، بنیادی‌بودن سلول‌های مورد استفاده را تأیید نمود. یافته‌های حاصل از سنجش MTT نشان داد، این عصاره با غلظت حدود 5/1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر ، در مدت 24 ساعت منجر به مرگ 50 درصد سلول‌های بنیادی مشتق از مغز استخوان رت می‌شود (001/0P<). نتایج رنگ‌آمیزی نشان داد، عصاره آبی زعفران، به‌صورت وابسته به دوز (بیشترین تمایز در غلظتg/ml µ700)، در مدت 21 روز منجر به تمایز این سلول‌ها به استئوبلاست می‌گردد؛ همچنین فعالیت آلکالین‌فسفاتازی بالاتر در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل ، در روز 14 مشاهده گردید (001/0P<). نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق‌شده از مغز استخوان رت تیمارشده با عصاره آبی زعفران، در مسیر تمایز، به استئوبلاست وارد می‌شوند.

متن کامل [PDF 414 kb]   (1572 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بافت شناسي
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb