Ayoubi A, Valizadeh R, Omidi A, Abolfazli M. Evaluation of Turmeric (Curcuma longa) effects in preventing consequences of lead acetate in male rats. Journals of Birjand University of Medical Sciences 2014; 21 (1) :68-76
URL:
http://journal.bums.ac.ir/article-1-1316-fa.html
ایوبی علیرضا، ولیزاده رضا، امیدی آرش، ابوالفضلی محسن. بررسی اثرات زردچوبه (Curcuma longa) در پیشگیری از عوارض استات سرب در موشهای صحرایی نر دیابتی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1393; 21 (1) :68-76
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1316-fa.html
1- گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
3- گروه مدیریت بهداشت دام، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. ، aomidi@shirazu.ac.ir
چکیده: (30891 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری دیابت، یکی از عوامل مرگ و میر در دنیاست. آلودگی مواد غذایی و محیط با فلزات سنگین بهویژه سرب، سبب تشدید وضعیت بیماری در افراد دیابتی میشود. کورکومین موجود در زردچوبه، علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانی، دارای اثرات درمانی سودمندی در درمان برخی بیماریها مانند دیابت است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، بهمنظور بررسی اثرات محافظتی پودر زردچوبه بر عواقب ناشی از سرب بر برخی فراسنجههای آنزیمی و لیپیدی خون در موشهای صحرایی نر دیابتی، تعداد 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، در چهار گروه شامل: گروه شاهد، شاهد دیابتی (تزریق صفاقی mg/kg55 استرپتوزوتوسین)، گروه دیابتی دریافتکننده سرب (mg/kg100 محلول در آب) و گروه دیابتی دریافتکننده سرب و زردچوبه (2% خوراک مصرفی) قرار گرفتند و به مدت 4 هفته بررسی شدند. در روز بیست و نهم آزمایش، بهمنظور بررسی فاکتورهای خونی، خونگیری از قلب موشها انجام شد. یافتهها: پودر زردچوبه، سبب بهبود ترشح انسولین و کاهش گلوکز خون گردید. پروتئین تام خون، در تیمار با زردچوبه افزایش یافت. آنزیمهای آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانینآمینوترانسفراز (ALT) و همچنین میزان تریگلیسرید و کلسترول خون، در تیمارهای دیابتی نسبت به تیمار شاهد، بهطور معنیداری افزایش یافت. نتیجهگیری: احتمالاً ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در زردچوبه، میتواند از بروز برخی عوارض سرب در بیماران دیابتی بکاهد.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد دریافت: 1391/10/4 | پذیرش: 1392/10/7 | انتشار الکترونیک: 1393/3/20