دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 9-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

S. Shabbidar, B. Fathi. Effects of nutrition education on knowledge and attitudes of type 2 diabetic patients. J Birjand Univ Med Sci.. 2007; 14 (1) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-126-fa.html
شب بیدار سکینه، فتحی بتول. تاثیر آموزش تغذیه بر سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران دیابتی نوع 2. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1386; 14 (1) :9-15

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-126-fa.html


1- دانشجوي مقطع دكتري تغذيه ، s_shabbidar@razi.tums.ac.ir
2- كارشناس پرستاري
چکیده:   (12881 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از شایعترین اختلالات متابولیکی است که بسرعت در حال افزایش است و اقدام مناسب جهت پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر آموزش تغذیه بر سطح آگاهی و نگرش بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.روش تحقیق: این مطالعه آینده نگر در مرکز تحقیقات غدد رشت بیمارستان رازی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بر روی 135 بیمار دیابتی نوع 2 انجام شد. بیماران در محدوده سنی 35-70 سال قرار داشتند. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (مداخله) (70 نفر) و شاهد (65 نفر) قرار گرفتند. مداخله شامل 64 ساعت آموزش در طول یک دوره 6 ماهه بود. 3 ماهه اول شامل جلسات آموزشی هفتگی در زمینه تغذیه، کنترل قند خون، ورزش و دیگر موضوعات مرتبط با مراقبتهای شخصی و 3 ماه جلسات آموزشی هر دو هفته به منظور پیشبرد تغییر رفتار بود. در انتهای مطالعه رفتارهای غذایی، آگاهی و نگرش بیماران در مورد رژیم غذایی و دریافت چربی سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای ANCOVA و t در سطح معنی داری P£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: کاهشهای مشخصی در دریافت چربی بین شرکت کنندگان در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. این کاهش در طول دوره پیگیری نیز حفظ شد؛ همچنین تغییرات مشخصی در الگوی رژیم غذایی بعد از مطالعه به دست آمد که در دوره پیگیری نیز حفظ شد. این تغییرات در مورد جایگزینی مشاهده نشد.نتیجه گیری: این راهکار درمانی تاثیر بالقوه ای در کاهش دریافت چربی و بهبود الگوی غذایی بیماران دیابتی نوع 2 دارد.
واژه‌های کلیدی: آموزش، تغذیه، دیابت نوع 2، آگاهی، نگرش
متن کامل [PDF 203 kb]   (1663 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb