دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1391 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 389-398 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bazrafshan E, Kordmostafapour F, Faridi H, Barikbin B. Application of Moringa Peregrina seed extract as a natural coagulant for Phenol removal from aqueous solution. J Birjand Univ Med Sci.. 2013; 19 (4) :389-398
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1205-fa.html
بذرافشان ادریس، کرد مصطفی‌پور فردوس، فریدی حامد، باریک‌بین بهنام. کاربرد عصاره دانه مورینگا پرگرینا (Moringa peregrine) به عنوان یک منعقدکننده طبیعی در حذف فنل از محلول‌های آبی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1391; 19 (4) :389-398

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1205-fa.html


1- دانشیار عضو مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
2- استادیار عضو مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران ، ferdos_66@yahoo.com
3- دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران
4- استادیار عضو مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، ایران
چکیده:   (10863 مشاهده)
زمینه و هدف: فنل و مشتقّات آن، آلاینده‌هایی سمی هستند که حضورشان در آب‌های سطحی، آب‌های شیر برداشت و پساب‌های فرایندهای مختلف صنعتی نظیر: پتروشیمی، فراوری زغال سنگ، تولید لاستیک، پلاستیک، کاغذ، پالایش نفت و صنایع تولید فنل، به طور مکرّر گزارش شده است. در مطالعه حاضر، کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا در حذف فنل، مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق: مطالعه حاضر که یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است در یک سیستم ناپیوسته و به منظور بررسی کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا به عنوان یک منعقدکننده طبیعی در حذف فنل از محلول های آبی انجام پذیرفت. در این راستا اثر متغیرهای مهم بهره‌برداری از قبیل غلظت منعقدکننده (05/0-ml/L4)، غلظت اولیه فنل (5، 10، 20، 50 و mg/L100) و pH اولیه محلول (3- 9) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که pH بهینه جهت حذف فنل توسط منعقدکننده طبیعی عصاره مورینگا پرگرینا، معادل 5 با غلظت منعقدکننده ml/L1/0 بود و بالاترین میزان حذف در این شرایط، معادل 132/94، 69/95، 04/98، 14/98 و 34/99% برای غلظت‌های اولیه فنل 5، 10، 20، 50 و mg/L 100 و به دنبال وقوع فرآیندهای ته‌نشینی، ترسیب همزمان و جذب سطحی، حاصل شد. نتیجه‌گیری: عصاره دانه گیاه مورینگا پرگرینا با توجه به کارایی بالا، می‌تواند به عنوان منعقدکننده‌ای مؤثّر و کارآمد و در عین حال ارزان قیمت، در حذف فنل از محلول‌های آبی مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 302 kb]   (1526 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت محيط
دریافت: ۱۳۹۱/۶/۳ | پذیرش: ۱۳۹۱/۱۰/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb