دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 416-424 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadvand H, Amiri H, Dalvand H, Bagheri S. Various antioxidant properties of essential oil and hydroalcoholic extract of Artemisa persica: Short Communication. J Birjand Univ Med Sci.. 2014; 20 (4) :416-424
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1177-fa.html
احمدوند حسن، امیری حمزه، دالوند حمید، باقری شاهرخ. خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس روغنی گیاه درمنه (emisa persicaArt): مقاله کوتاه . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1392; 20 (4) :416-424

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1177-fa.html


1- دانشیار، ، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران. ، hassan_a46@yahoo.com
2- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران.
3- مربی، ، گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایران.
4- مربی، گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران.
چکیده:   (7328 مشاهده)
زمینه و هدف: مصرف ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مشتق از گیاهان، باعث کاهش شیوع بسیاری از بیماری‌های مزمن می‌شود. هدف از این مطالعه، مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه منطقه لرستان بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، در سال 1391 بر روی عصاره هیدروالکلی و اسانس گیاه درمنه تهیه‌شده از منطقه لرستان انجام گرفت. توان حذف رادیکال‌های آزاد با استفاده از روش 2 و 2 دی‌فنیل-1-پیکریل‌هیدرازیل (DPPH) و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی، با استفاده از روش فسفومولیبدات اندازه‌گیری شد. میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی نمونه‌ها، با استفاده از روش فولین‌سیوکالتو و زیشن اندازه‌گیری شد. داده‌ها، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (ویرایش 13) و آزمون کروسکال-والیس، در سطح معنی‌داری (05/0P<) تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه، به‌ ترتیب برابر با: 55/0±05/1 و 18/5±1234/25 نانومول اسیدآسکوربیک بر گرم اسانس یا عصاره، میزان ترکیبات فنل عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 3±14/131 و 07/10±68/326 میلی‌گرم گالیک‌اسید بر گرم اسانس یا عصاره و میزان ترکیبات فلاونویید عصاره هیدروالکلی و اسانس درمنه به ترتیب برابر با: 65/0±4/1 و 94/0±3/6 میلی‌گرم کوئرسیتین بر گرم اسانس یا عصاره بود. میزان IC50 عصاره هیدروالکلی، اسانس و بوتیلیتد هیدروکسی‌تولوئن (BHT) به‌عنوان کنترل مثبت به ترتیب برابر با: 1±88/3، 34±67/16470 و 52/4±73/165 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: درمنه منبع قابل ملاحظه‌ای از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است و احتمالاً می‌توان از آن در فرآورده‌های غذایی، دارویی و صنعتی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 219 kb]   (2802 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۱/۵/۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۱۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb