دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moasheri N, Miri M, Mashreghi Moghadam H, Eslami M. A Study of Birjand University students' knowledge and attitude towards taking Ecstasy pills. J Birjand Univ Med Sci. 2006; 13 (4) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-117-fa.html
معاشری نرگس، میری محمدرضا، مشرقی مقدم حمیدرضا، اسلامی محمدرضا. میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاههای بیرجند نسبت به مصرف قرصهای اکستازی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1385; 13 (4) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-117-fa.html


1- عضو هیأت علمی گروه آموزشی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، n.moasheri@yahoo.com
2- استادیار گروه آموزشی بهداشت آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
3- متخصص بیماریهای قلب و عروق، استادیار گروه آموزشی داخلی، قلب دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
4- دکتر داروساز، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده:   (22682 مشاهده)
زمینه و هدف: اعتیاد به مواد مخدر خانمان سوز است اما خانمان سوزتر از آن اعتیاد به داروها و مواد به ظاهر شادی بخش است. بی‏شک برخی از نوجوانان و جوانان بدون داشتن آگاهی کافی، از این قرصها به عنوان پایان دهنده غمهایشان استفاده می کنند. با توجه به آمار روزافزون مصرف این ماده در کشور، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاههای شهر بیرجند نسبت به قرصهای اکستازی و به منظور دستیابی به اطلاعات پایه درخصوص برنامه ریزیهای لازم جهت ارتقای سطح آگاهی قشر آسیب پذیر جامعه انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 536 دانشجو از دانشگاههای علوم پزشکی، آزاد اسلامی و دانشگاه بیرجند مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ساختاری شامل 30 سوال بود که روایی آن به روش اعتبار محتوا سنجیده و پایایی پرسشنامه به روش آزمون مجدد محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون Chi-Square، t و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری P<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: آگاهی، %63.4 از دانشجویان در سطح ضعیف، %29.7 در سطح متوسط و فقط %6.9 در سطح بالا قرار داشت. %13.6 از دانشجویان این قرصها را دیده بودند و فقط %4.3 از این قرصها استفاده کرده بودند. بین میانگین نمره آگاهی و متغیرهای جنس، محل زندگی، دانشگاه محل تحصیل ارتباط معنی داری وجود نداشت؛ همچنین بین مصرف قرصهای اکستازی با دانشگاه محل تحصیل و رتبه تولد ارتباط معنی داری وجود نداشت، اما ارتباط بین مصرف قرصهای اکستازی با محل زندگی، جنس و سطوح آگاهی دانشجویان ارتباط معنی دار بود (P<0.05).
نتیجه گیری: پایین بودن اطلاعات و آگاهی عامل مهمی در گرایش افراد آسیب پذیر جامعه به قرصهای اکستازی می باشد؛ همچنین زندگی در اماکن بدون نظارت مثل خانه های استیجاری دانشجو نیز می تواند عاملی در گرایش دانشجویان به سوی مواد مخدر و... باشد.
متن کامل [PDF 217 kb]   (3098 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی |
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb