دوره 20، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 366-373 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malekaneh M, Haratizadeh B, Miri M. Effects of black grapes juice extract on the blood biochemical factors in alloxan-induced diabetic and hyperlipidemic rats. J Birjand Univ Med Sci.. 2014; 20 (4) :366-373
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1138-fa.html
ملکانه محمد، هراتی‌زاده بهاره، میری محمدرضا. بررسی اثرات عصاره انگور سیاه (Vitis inifera) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موش‌های هیپرلیپیدمیک دیابتی‌شده با آلوکسان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1392; 20 (4) :366-373

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1138-fa.html


1- دانشیار، گروه بیوشیمی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. ، drmalekaneh @yahoo,com
2- پزشک، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
3- استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (6070 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به فعالیت چندبعدی داروهای گیاهی و سودمندی این داروها در اختلالات پیچیده‌ای مثل دیابت، مطالعه حاضر به‌منظور ارزیابی اثرات عصاره انگور سیاه بر سطح قند خون و پروفایل لیپیدها در رت‌های دیابتی انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه تجربی، بر روی 48 سر موش صحرایی که در قالب 6 گروه (گروه کنترل‌ و 5 گروه دیابتی‌شده با آلوکسان) دسته‌بندی شده بودند، انجام شد. گروه‌ها عبارت بودند از: موش‌های دیابتی شاهد دریافت‌کننده سرم فیزیولوژی، موش‌های دیابتی دریافت‌کننده گلیبن‌کلامید و لوواستاتین، موش‌های دیابتی به تفکیک دریافت‌کننده 100، 200 و mg/Kg300 پودر لیوفیلیزه عصاره انگور سیاه که به مدت چهار هفته گاواژ شدند. در انتها، نمونه‌های خون موش‌ها، در حالت ناشتا، از قلب جمع‌آوری شد و سطوح قندخون، کلسترول، تری‌گلیسرید، HDL-C و LDL-C اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: عصاره انگور سیاه به شکل وابسته به دوز و از نظر آماری معنی‌داری، از میزان کاهش وزن موش‌های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل دیابتی جلوگیری نمود؛ همچنین عصاره، سطح قند خون را به‌طور معنی‌دار و به‌‌صورت وابسته به دوز کاهش داد. مصرف عصاره، باعث افزایش معنی‌دار کلسترول و تری‌گلیسرید تام سرم در مقایسه با گروه کنترل دیابتی گردید، هرچند با افزایش دوز عصاره، از میانگین تری‌گلیسرید کاسته شد. عصاره انگور سیاه، بر روی میانگین HDL-C و LDL-C تأثیر معنی‌داری نداشت. نتیجه‌گیری: مصرف طولانی‌مدت عصاره انگور سیاه، می‌تواند در برابر دیابت و عوارض ناشی از آن به‌ویژه لاغری مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 192 kb]   (1259 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۱/۳/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb