دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 157-164 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini-Vashan S J, Yaghobfar A, Golian A, Raji A R, Nassiri M R, Esmaeilinasab P. Influence of Turmeric Rhizome Powder diets on decreasing oxidative stress caused by heat stress inbroiler model. J Birjand Univ Med Sci.. 2012; 19 (2) :157-164
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1077-fa.html
حسینی واشان سیدجواد، یعقوبفر اکبر، گلیان ابوالقاسم، راجی احمدرضا، نصیری محمدرضا، اسماعیلی نسب پیمان. تأثیر رژیم غذایی پودر زردچوبه در کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از تنش حرارتی در مدل جوجه. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1391; 19 (2) :157-164

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-1077-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- استاد دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، yaghobfar@yahoo.com
3- دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
4- استادیار دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
5- کارشناسی ارشد جهاد کشاورزی اردبیل
چکیده:   (26243 مشاهده)

  زمینه و هدف: در شرایط تنش اکسیداتیو میزان تولید گونه‌های اکسیژن واکنش‌پذیر افزایش می‌یابد که بر تشدید بسیاری از بیماری‌ها مانند دیابت، التهاب مفاصل رماتیسمی و کم خونی موضعی تأثیر می‌گذارد. یافته‌های پژوهش‌های پیشین بیانگر نقش آنتی‌اکسیدانی پودر زردچوبه می‌باشد. این تحقیق جهت بررسی تأثیر پودر زردچوبه در جهت کاهش تنش اکسیداتیو ناشی از تنش حرارتی در جوجه‌های گوشتی انجام شد.

  روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 264 قطعه جوجه یک روزه به 3 گروه شامل گروه‌های تغذیه شده با جیره بدون پودر زردچوبه، سطح 4/0 درصد و 8/0 درصد پودر رزدچوبه تقسیم شد. برای ایجاد تنش اکسیداتیو از روز 28 دوره پرورش تا روز چهل و دوم، درجه حرارت محیط پرورش روزانه 5 ساعت (در ساعت 11صبح تا 4 بعدازظهر) به 33 درجه افزایش یافت. در پایان آزمایش، میزان لیپیدهای خونی و فراسنجه‌های آنتی‌اکسیدانی خون شامل فعالیت آنزیم‌های Glutathione peroxidase ( GPx )، Superoxide dismutase ( SOD ) و شاخص Tiobarbituric acid reaction score ( TBARS ) سرم خون ارزیابی گردید.

  یافته‏ها: نتایج بیانگر عدم تغییر تری‌گلیسرید و کلسترول تام تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی می‌باشد، ولی غلظت LDL سرم در گروه تغذیه شده با 4/0درصد زردچوبه (01/3±7/46) در مقایسه با گروه پایه (17/2±0/52) کاهش یافت. HDL تحت تأثیر پودر زردچوبه (87/3 ± 0/74) در مقایسه با پایه (98/2 ± 7/63) افزایش یافت. میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) در جوجه‌های تغذیه شده با پودر زردچوبه (52/11±9/225) در مقایسه با پایه (52/8±1/183) بهبود یافت، ولی بر فعالیت سوپراکسید دسموتاز ( SOD ) تأثیر معنی‌داری نداشت (05/0 < P ). پودر زردچوبه، شاخص میزان پراکسیدهای لیپیدی یا میزان مالون دی‌آلدئید پلاسما ( TBARS ) را در گروه پایه (0052/0±76/0) نسبت به گروه 8/0 درصد زردچوبه (0032/0±49/0) کاهش داد.

  نتیجه‏گیری: پودر زردچوبه به دلیل دارا بودن کورکومین، گیاه دارویی مناسبی جهت بهبود سیستم آنتی‌اکسیدانی بدن در شرایط تنش اکسیداتیو و درجه حرارت‌های بالای محیطی می‌باشد.

 

متن کامل [PDF 213 kb]   (2015 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشيمي
دریافت: ۱۳۹۱/۱/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۱/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb