دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1385 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 9-15 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A. Kooshki, M. Golafroz. Effects of macro-and micro nutrients intake on blood sugar, serum triglyceride and cholesterol in type II diabetes . J Birjand Univ Med Sci.. 2006; 13 (3) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-102-fa.html
کوشکی اکرم، گل افروز مهدی. تاثیر وضعیت ماکرو و میکرونوترینت های دریافتی روی شاخصهای قند، تری گلیسرید و کلسترول سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند. 1385; 13 (3) :9-15

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-102-fa.html


1- دانشجوي دكتراي علوم تغذيه ، kooshki-nutr@yahoo.com
2- كارشناس ارشد
چکیده:   (12961 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مسایلی که بهداشت و سلامت عمومی را تهدید می کند، افزایش روزافزون شمار مبتلایان به دیابت در سراسر جهان می باشد که %90 آنها را بیماران دیابتی نوع 2 تشکیل می دهند. در بیشتر موارد با رعایت رژیم غذایی و کنترل وزن، می توان قند و لیپیدهای خون آنها را در حد طبیعی حفظ نمود. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت دریافت مواد مغذی روی شاخصهای قند ، تری گلیسرید و کلسترول سرم بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1384 و بر روی 77 بیمار دیابتی نوع 2 که به روش تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. ابتدا قد و وزن آنها اندازه گیری گردید؛ سپس مواد مغذی دریافتی هر فرد به روش یادآمد 24ساعته خوراک برای سه روز متوالی و بسامد خوراک به دست آمد و دریافت مواد مغذی هر فرد با استفاده از برنامه Food Processor تعیین گردید. شاخصهای قند خون، تری گلیسرید و کلسترول سرم بعد از 12 ساعت ناشتا اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و ضریب همبستگی نسبی در سطح معنی داری P£0.05 مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.یافته ها: میانگین سنی بیماران 53.79 ± 14.22 سال و میانگین شاخص توده بدنی (BMI) آنها، 26.99 ± 5.00 کیلوگرم بر متر مربع بود. غلظت قند خون، تری گلیسرید و کلسترول سرم آنها به ترتیب 198.01 ± 81.24 ، 258.45 ± 146.43 و 241.98 ± 62.45 میلی گرم در دسی لیتر بود. در بین ماکرو نوترینت ها، فیبر غذایی با قند خون و تری گلیسرید سرم، اسیدهای چرب MUFA (اسیدهای چرب غیر اشباع با یک باند دوگانه) با تری گلیسرید سرم و اسیدهای چرب PUFA (اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه) با قند خون و تری گلیسرید سرم ارتباط معنی داری نشان دادند. از بین میکرونوترینت ها، تنها ویتامین C ارتباط معنی داری با قند خون نشان داد. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مهم مواد مغذی چون فیبر، اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین های آنتی اکسیدان چون ویتامین C روی کنترل قند و لیپید خون، رژیم غذایی می تواند به عنوان اولین درمان یا درمان ضروری همراه با سایر روشهای درمانی برای کنترل قند و لیپید خون بیماران دیابتی نوع 2 توصیه شود.
متن کامل [PDF 185 kb]   (1255 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۵/۶/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۲۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb