دوره 12، شماره 3 و 4 - ( زمستان 1384 )                   جلد 12 شماره 3 و 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghobi G, Miri M, Hosseini S, Khoshro F. Risk factors of ocular pseudoexfoliation. J Birjand Univ Med Sci. 2005; 12 (3 and 4) :9-15
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-80-fa.html
یعقوبی غلام حسین، میری محمدرضا، حسینی سیدمحمود، خوشرو فهیمه. بررسی عوامل خطر در پسودواکسفولیشن چشم. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1384; 12 (3 و 4) :15-9

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-80-fa.html


1- متخصص چشم پزشکی و فلوشیپ شبکیه و زجاجیه؛ استادیار گروه آموزشی جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
2- استادیار گروه آموزشی بهداشت، آموزشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
3- کارشناس ارشد آمار؛ عضو هیأت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
4- دانشجوی پزشکی
چکیده:   (13296 مشاهده)
زمینه و هدف: شایعترین علت شناخته شده گلوکوم زاویه باز در دنیا پسودواکسفولیشن می باشد. با وجود بروز و عوارض چشمی بالقوه در این سندرم، اطلاعات کمی در مورد علت و پاتوژنز آن گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل خطر در این بیماری انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، طی 6 ماه برای 100 نفر مراجعه کننده به درمانگاه چشم پزشکی که معاینات بیومیکروسکوپیک چشم رسوبات پسودواکسفولیشن را نشان داد، پرسشنامه ای حاوی اطلاعات بیماران (فردی، اشعه اولتراویوله، ضربه، بیماریهای قلبی- عروقی، فشار خون و دیابت) کامل گردید. پس از جمع آوری اطلاعات، با استفاده از نرم افزار SPSS در قسمت آمار توصیفی از جداول توزیع فراوانی و در مبحث آمار تحلیلی از آزمون آماری Chi-Square استفاده گردید و P<0.05 به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
یافته ها: 46% از بیماران در این مطالعه مرد و بقیه زن بودند. سابقه فشار خون در 19 مورد، بیماریهای قلبی- عروقی در 4 نفر و دیابت در 1 نفر وجود داشت. 66.07% از بیماران روستایی و 27.9% از بیماران شهری، روزانه سابقه تماس کمتر از 2 ساعت با نور آفتاب را داشتند. 73.9% از کشاورزان (46 بیمار) روزانه بیشتر از 4 ساعت در معرض اشعه اولتراویوله بوده اند.
نتیجه گیری: شیوع بیشتر پسودواکسفولیشن در مردان نسبت به زنان در این مطالعه و ارتباط معنی دار این سندرم در کشاورزان با ساعات کار در آفتاب می تواند دلیلی بر تاثیر اشعه اولتراویوله در این بیماران باشد؛ اما مواجهه کشاورزان با ویروس هاس حیوانی، سموم، مواد شیمیایی و کارهای فیزیکی سخت را نیز باید در نظر داشت؛ بنابراین توصیه می شود با توجه به محدود بودن بررسیهای انجام شده، مطالعات توصیفی و مورد- شاهدی با حجم نمونه بیشتر در جمعیت های مختلف انجام پذیرد.
واژه‌های کلیدی: پسودواکسفولیشن، چشم، عامل خطر، شیوع
متن کامل [PDF 164 kb]   (2144 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: چشم پزشكي
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb