1- دانشیار، گروه آموزشی علوم تشریحی و بیولوژی سلولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران ، drhaghir@yahoo.com
2- گروه نورو فیزیولوژی، دانشگاه مونستر، آلمان
3- ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
چکیده: (21738 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر عصاره سیر بر خصوصیات پدیده مهار منتشرشونده قشری (CSD) به عنوان عامل ایجاد آورا، سردردهای میگرنی و احتمالاً سایر علائم عصبی در نئوکورتکس مغز رت میباشد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، پس از القاء CSD با دو روش تزریق KCl و شستشو در مایع مغزی- نخاعی مصنوعی (aCSF) حاوی غلظت کم NaCl در برشهای قشر حسی- پیکری مغز رت، در روش اول برشها به مدت٦٠ دقیقه با غلظتهای مختلف عصاره سیر (1، 10، 50 و µmol/L100) شستشو داده شدند و در روش دوم در معرض عصاره سیر با غلظتµmol/L ٥٠ قرار گرفتند. برشهای مغز شاهد در هر دو روش، پس از القاء CSD تنها با CSF حاوی غلظت کم الکل شستشو شدند. خصوصیات CSD شامل دفعات بروز، دامنه، مدت و سرعت انتشار توسط ثبت پتانسیل خارج سلولی اندازهگیری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافتهها: در مدل القاء CSD با KCl، عصاره سیر توانست در تمام غلظتهای مورد آزمایش، به صورت وابسته به دوز، دامنه و نسبت CSD قبل و بعد را به صورت معنیداری کاهش دهد (006/0P=)؛ ولی در مدت (08/0P=) و سرعت (4/0P=) آن تأثیری نداشت. در روش دوم، افزودن عصاره سیر به محلول شستشو باعث کاهش معنیدار دامنه (03/0P=) و دفعات بروز (006/0P=) CSD گردید. مدت CSD در این مدل نیز تغییر آماری معنیداری نداشت. نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سیر قادر است از ایجاد وگسترش پدیده CSD پیشگیری نماید.
نوع مطالعه:
مقاله اصیل پژوهشی |
موضوع مقاله:
طب سنتي و طب مكمل دریافت: 1389/5/28 | پذیرش: 1390/6/12 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20