زمینه و هدف: بیماران تحت عمل پیوند کلیه، به علت مصرف داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی، مستعد عفونتهای مختلف میشوند. با توجه به این که تب، یکی از علائم شاخص عفونت میباشد، اندازهگیری درجه حرارت به شکل مداوم اهمیت زیادی در این بیماران دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مقایسهای درجه حرارت داخل مثانهای و درجه حرارت زیر بغل، مقعدی و دهانی در بیماران پیوند کلیه انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه مشاهدهای- تحلیلی، 20 بیمار تحت پیوند کلیه که در بخش پیوند کلیه بیمارستان قائم مشهد بستری بودند، انتخاب شدند. درجه حرارت دهانی، زیر بغلی و داخل مثانهای هر 2 ساعت و درجه حرارت مقعدی هر 12 ساعت از روز بعد از انجام پیوند تا چهار روز پس از عمل اندازهگیری و در پرسشنامه ثبت گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آزمونهای تی، پیرسون و ANOVA در سطح معنیداری 05/0 =P مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج آزمون ANOVA نشان داد که بین چهار روش اندازهگیری درجه حرارت در چهار روز بعد از عمل اختلاف معنیداری وجود دارد (001/0= P )؛ اما آزمون پیرسون بیانگر وجود یک ارتباط خطی و مستقیم قوی بین روش اندازهگیری درجه حرارت داخل مثانهای و سه روش بود (عدد پیرسون 1+ و یا بسیار نزدیک به یک میباشد).
نتیجهگیری: این تحقیق نشان میدهد که با وجود اختلاف معنیدار آماری بین درجه حرارت داخل مثانهای با سه روش دیگر اندازهگیری، به علت وجود هماهنگی و ارتباط مستقیم خطی آنها میتوان از درجه حرارت داخل مثانهای به عنوان معیار مناسبی جهت اندازهگیریهای دمای بدن استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |