پیش از انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 456576
Ethics code: IR.BUMS.REC.1400.284

XML English Abstract Print


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- گروه فارماکوگنوزی و داروسازی سنتی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
3- گروه میکروبیولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، Masoud.yousefi@bums.ac.ir
چکیده:   (65 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش بروز مقاومت ضدمیکروبی در عوامل پاتوژن محققان را به شناسایی عوامل ضدمیکروبی جدید و اثربخش واداشته است. تولید سبز نانوذرات به علت سازگاری با محیط زیست و کم‌هزینه بودن مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر، ویژگی‌یابی و ارزیابی اثرات ضد‌باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره دانه بارهنگ بود.
روش تحقیق: در این مطالعه تجربی پس از سنتز نانوذرات نقره به روش شیمیایی و سبز، ویژگی‌های نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره دانه بارهنگ با روش‌های UV-Vis، DLS، XRD، FT-IR و TEM ارزیابی شد. سپس شرایط بهینه سنتز نانوذرات و فعالیت ضد‌‌باکتریایی عصاره بارهنگ، نانوذرات نقره شیمیایی و نانوذرات نقره سبز بر علیه سویه‌های باکتریایی استاندارد با تعیین MIC با استفاده از روش میکرودایلوشن براث بررسی گردید.
یافته‌ها: براساس بررسی طیف جذبی نانوذرات نقره سبز با UV-Vis، غلظت بهینه نیترات نقره mM 20، دمای مناسب سنتز °C 57، و بهترین زمان واکنش 30 ثانیه بود. نتایج آنالیزهای XRD، FT-IR و TEM سنتز نانوذرات نقره سبز با مورفولوژی بیضی مانند و کروی با اندازه 40-20 نانومتر را تأیید کردند. عصاره بارهنگ و نانوذرات نقره شیمیایی اثر ضدباکتریایی قابل توجهی نداشتند. با این وجود نانوذرات نقره سبز فعالیت ضد‌باکتریایی قابل توجهی بر باکتری‌های مورد مطالعه با بیشترین اثر ضدباکتریایی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس با میزان MIC برابر با μg/mL 125 داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره دانه بارهنگ فعالیت ضد‌باکتریایی نانوذرات نقره را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. پژوهش ما پتانسیل استفاده از نانوذرات نقره سازگار با محیط زیست سنتز شده در حضور عصاره دانه بارهنگ با اثرات ضد‌باکتریایی قابل توجه را برای کاربردهای مختلف زیست پزشکی نشان داد.
متن کامل [PDF 869 kb]   (35 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: 1402/12/11 | پذیرش: 1403/2/31 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/4/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb