دوره 29، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 29 شماره 4 صفحات 304-291 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مروری
Ethics code: مروری


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadpour A, Ranandeh Kalankesh L, Taghavi M. Environmental and social factors associated with the spread of Covid-19:- A review study. J Birjand Univ Med Sci 2022; 29 (4) :291-304
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-3228-fa.html
محمدپور علی، کلانکش لاله، تقوی محمود. عوامل محیطی و اجتماعی مرتبط با شیوع کووید 19: یک مطالعه مروری. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1401; 29 (4) :304-291

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-3228-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران ، amohammadpour@gmail.com
2- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
چکیده:   (760 مشاهده)
فاکتورهای محیطی و اجتماعی نقش مهمی در سلامتی دارند و این نقش در زمان اپیدمی مشخص‌تر می‌گردد؛ لذا در این مطالعه مروری تعیین‌کننده‌های سلامت از دو رویکرد اجتماعی و محیطی در شرایط اپیدمی کرونا بررسی شده است. این مطالعه از متدولوژی استراتژی سرچ غیر‌سیستماتیک در دیتابیس‌های معتبر تبعیت می‌کند. در این مطالعه مشخص گردیده است که مهم‌ترین عوامل محیطی و اجتماعی مؤثر در سلامتی در شرایط اپیدمی شامل دسترسی به هوای پاک، دسترسی به آب سالم، مدیریت صحیح پسماندهای مراقبت بهداشتی سطح درآمد و آموزش می‌باشد. نکته قابل تأمل در این مطالعه این بوده است که آلودگی هوا باعث افزایش مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا گردیده است. این در حالی است که سیگاری بودن افراد با میزان مرگ‌و‌میر ارتباط معکوسی را نشان داده است. بعلاوه دسترسی به آب سالم و مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی و مراکز درمانی باعث کاهش خطر آلودگی منابع آبی و محیط‌های زندگی به ویروس کرونا خواهد گردید. همچنین سطح بالای آموزش و تحصیلات به‌عنوان عامل اساسی در کاهش مرگ‌و‌میر بیان گردیده و افراد با تحصیلات بالا قدرت پذیرش آموزش‌های بهداشتی بیشتری را دارا می‌باشند. همچنین افزایش سطح درآمد در افراد باعث دسترسی بیشتر به خدمات سلامتی و تأمین مایحتاج بهداشتی در دوران اپیدمی بوده که سرعت مرگ‌و‌میر را تا حد بالایی کاهش داده است.
متن کامل [PDF 998 kb]   (278 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1401/9/6 | پذیرش: 1401/11/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/12/6 | انتشار الکترونیک: 1401/12/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb