دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 16-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabei S Z, safae A. HTLV1 infection in the world and Khorasan. J Birjand Univ Med Sci. 2008; 15 (1) :5-16
URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-253-fa.html
تابعی سید ضیاء الدین، صفایی اکبر. آلودگی با ویروس HTLV1 در جهان و خراسان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 1387; 15 (1) :16-5

URL: http://journal.bums.ac.ir/article-1-253-fa.html


1- اساد گروه آموزشی آسیب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، ethics@sums.ac.ir
چکیده:   (46375 مشاهده)

  از اوایل قرن اخیر گزارش شده است که رتروویروس‌ها از عوامل ایجاد تومور در پرندگانند اما در سال 1980 میلادی Poiesz و همکاران برای اولین بار ارتباط بین رتروویروس‌ها و لوکمی را در انسان گزارش کردند و آن را تحت عنوان ویروس انسانی از نوع لنفوتروپیک T نوع 1 ( Human T Lymphotropic Virus type 1 یا HTLV1 ) نامیدند. در طی 27 سال گذشته اپیدمیولوژی HTLV1 کامل شده اما هنوز معمای شیوع بالا در برخی از مناطق ژاپن و عدم شیوع بالا در مناطق مجاور آن مانند کره، چین و روسیه شرقی و همچنین وجود یک منطقه با شیوع بالا در ایران حل نشده است. این ویروس عامل دو بیماری مشخص لوکمی- لنفومای بالغین از نوع سلول T Adult T-cell Leukemia/ Lymphoma) و یا ATL ) و پاراپارزی اسپاستیک تروپیکال و میلوپاتی همراه با HTLV1 (HTLV1 Associated Myelopathy/Tropical Spastic Paraparesis) می‌باشد. این ویروس در حال حاضر گسترش جهانی دارد اما در برخی مناطق به صورت اندمیک یافت می‌شود. راه انتقال این ویروس از طریق تماس جنسی، تغذیه با شیر مادر، تزریق فرآورده‌های آلوده و ورود سوزن آلوده به بدن می‌باشد. اولین بار در ایران تابعی و همکاران دو بیمار خراسانی مبتلا به لوکمی- لنفومای بالغین از نوع سلول T را که هیپرکلسمیک داشتند را در سال 1986 میلادی گزارش کردند؛ سپس فرید و تابعی 13 بیمار مبتلا به این بیماری را مجدداً از خراسان گزارش نمودند؛ در مطالعات بعدی مشخص شد که خراسان یکی از مناطق اندمیک برای HTLV1 می‌باشد.در این مقاله، درباره اپیدمیولوژی، بیولوژی ویروس، راههای انتقال ویروس، بیماریهای ناشی از آن و نحوه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری و HTLV1 در ایران بحث می‌شود.

متن کامل [PDF 241 kb]   (3996 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل پژوهشی | موضوع مقاله: ميكروب شناسي
دریافت: 1387/7/23 | پذیرش: 1394/12/20 | انتشار الکترونیک: 1394/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Birjand University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb